Szíriai gépek bombázták Irakot

2014. június 25. 17:05

Szíriai vadászgépek bombázták Anbar tartományt, ötvenhét ember meghalt, és több mint százhúszan megsérültek – írta a CNN iraki közlésre hivatkozva. Szíriai részről egyelőre nem kommentálták az eseményeket.

2014. június 25. 17:05

Iraki közlésre hivatkozva írta a CNN, hogy szíriai vadászgépek bombázták Irak Anbar nevű tartományát. A bombázásokban ötvenheten haltak meg, és mintegy százhúszan megsebesültek. A helyi tanács vezetője azt mondta az amerikai televíziónak: látták a szíriai felségjelzést a gépeken, a gépek pedig szíriai légtérből érkeztek és oda is tértek vissza.

A szír kormány nem reagált a CNN megkeresésére. 

Irakban az utóbbi két hétben jelentős területeket foglaltak el az Iraki és Levantei Iszlám Állam elnevezésű szélsőséges csoport fegyveresei. A szélsőségesek Szíriából érkeztek, egy iszlám kalifátust akarnak létrehozni, ami átnyúlik Irak és Szíria határain – foglalja össze az Index.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dragitenovic
2014. június 26. 00:00
Mindegy ugy is tulnepesedes van fogy az oxigen meg az elelem ,addig jo mig nem itt lovik egymast ,hanem a sivatagba!
Akitlosz
2014. június 25. 20:16
Izraeli gépek pedig Szíriát. Jól elvannak arrafele.
Felebarát
2014. június 25. 19:19
Szíria, aki belügyeivel van elfoglava és hoyg visszafoglalja az országát, most fog éppen irakban bombázni...vagy csak ha már irakot kezdi amerika bombázni, akkor egy kalap alatt sziriát is letudja?
rajgy
2014. június 25. 17:53
Nagyon hasonlít ez a Kassa bombázására, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!