Elfoglalt egy fontos szíriai légibázist az Iszlám Állam

2014. augusztus 25. 09:14

Kiűzték a szíriai kormányerőket utolsó jelentős támaszpontjukból er-Rakka tartományában az Iszlám Állam szélsőséges fegyveresei. A csatának több mint 500 áldozata van. Damaszkusz ezzel elveszítheti az észak-szíriai légtér feletti ellenőrzést.

2014. augusztus 25. 09:14

Az Iszlám Állam fegyveresei elfoglalták a szíriai er-Rakka tartomány egyik jelentős légibázisát, a Tabka légibázist, amely a térségben Bassár el-Aszad szíriai elnök hadseregének utolsó, jelentősebb támaszpontja volt. A szíriai állami televízió szerint a kormányerők légicsapásokat hajtanak végre a szélsőséges milícia ellen. A bázis 45 kilométerre fekszik Rakkától, a tartomány központjától – írja az Origo.

 
A BBC szerint a támaszpont elesése komoly veszteség a kormányerőknek, amelyek így nehezebben tudják majd az ország északi részének légterét uralni.
 
Az Iszlám Állam az utóbbi hetekben sorra foglalta el a kormányerők tartományban található támaszpontjait, amelyet rendre a megölt kormánykatonák levágott fejeinek parádéjával ünnepeltek.
 
Ugyanakkor a BBC szerint Deraaban, az Aszad elnökkel szembeni felkelés egyik kiindulópontjában 32 szélsőségessel végeztek a kormányerők egy rajtaütés során. Az ENSZ szerint az elmúlt három évben több mint 191 ezer ember halt meg az elnök elűzése érdekében indult szíriai harcokban.
 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2014. augusztus 25. 20:29
A kurva fasisztákra nem jut harcigáz, csak a polgári lakosságra? Pedig azokra elkelne...
Marhajó!
2014. augusztus 25. 10:01
Az egész erre irányult. Meg aztán bármire, ami kell. A háttérben sok pénz van. És akkora lobogók és egyenruhák, mint Bácsfi diána felvonulásain anno. Kilóg a lóláb.
Csigorin
2014. augusztus 25. 09:40
szoval megiscsak az oroszoknak volt igazuk, hogy Aszad ellenzeke nem eppen a nyugati demokraciaban latja a fenyes jovot?
sersem4
2014. augusztus 25. 09:27
Micsoda újabb örömhír...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!