Szijjártó: Védje meg a NATO az iraki keresztényeket!

2014. augusztus 10. 17:23

A magyar kormány elítéli az észak-iraki keresztény közösség elleni erőszakos, szélsőséges akciókat, és azt kezdeményezi, hogy az iraki keresztény közösség megvédésére irányuló műveleteket tűzzék a NATO Észak-atlanti Tanácsa jövő heti ülésének napirendjére.

2014. augusztus 10. 17:23

A magyar kormány határozottan elítéli az észak-iraki keresztény közösség elleni esztelen erőszakos, a közösség megsemmisítésére irányuló szélsőséges akciókat – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-vel.

Szijjártó Péter elmondta: a magyar kormány azonnali cselekvésre szólítja fel a nemzetközi közösséget, és azt kezdeményezi, hogy az iraki keresztény közösség megvédésére irányuló műveleteket tűzzék a NATO Észak-atlanti Tanácsa jövő heti ülésének napirendjére. Kezdeményezik az európai uniós fellépés napirendre tűzését is az Európai Tanács következő ülésén.

Az államtitkár hozzátette: a Külgazdasági és Külügyminisztérium már egy segélyszállítmány összeállításáról is döntött, ennek a helyszínre juttatásában az Egyesült Államokkal működnek együtt. Szijjártó Péter utalt arra is, hogy a magyar kormány a közelmúltban erbíli főkonzulátus létrehozásáról döntött, és az új főkonzul már a helyszínen tartózkodik.

Navracsics Tibor külügyminiszter a Twitteren azt közölte: a magyar kormány mintegy 70 ezer eurós sürgős humanitárius segélyt nyújt a keresztény közösségeknek és a kurdisztáni hatóságoknak. 

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. augusztus 11. 15:54
Védjék meg őket a keresztények.
csuka
2014. augusztus 11. 09:34
A terrorállamot támogató provokációt rendeznek Debrecenben is a zsidók - a Fidesz-szektával karöltve https://kuruc.info/r/39/131545/
Maggie O'Toole
2014. augusztus 11. 08:45
Akkor ide is jöhetne már a Nato megállítani a Csúti ámokfutást!
VakzKommondor
2014. augusztus 11. 00:54
És engem ki véd meg az ilyen szíjártó féle barmoktól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!