Menekültek: Szabadka és Magyarkanizsa rendkívüli helyzet bevezetését kéri

2015. július 13. 08:50

Rendkívül helyzet bevezetését kérte Szabadka és Magyarkanizsa önkormányzata Belgrádtól, ekkor ugyanis a migráció okozta többletköltségeikhez kormánytámogatást kérhetnének az önkormányzatok. Mindkét településen fokozott problémát jelent az utóbbi időben a bevándorlás kezelése.

2015. július 13. 08:50

Nem állt le a hét végén a menekülők rohama a magyar–szerb határon. Vasárnap reggelig összesen 752 határsértőt – köztük 117 gyermeket – tartóztattak fel Mórahalom és Ásotthalom körzetében a NOL szerint.

 
Szerbiában, a Belgrád–Szabadka autópályán elgázoltak egy menekültet. Az 56 éves szír férfit egy bolgár gépkocsi ütötte el, testén még egy másik gépkocsi is keresztülhajtott. A férfi a helyszínen életét vesztette.
 
Szabadka és Magyarkanizsa, a menekültek által elözönlött két határváros önkormányzata a rendkívüli helyzet bevezetését szorgalmazza – írja a NOL. A szerb törvények szerint ez a rendkívüli állapot enyhébb változata. Ha bevezetnék, az érintett önkormányzatok a migráció okozta többletköltségeikhez kormánytámogatást kérhetnének. A szerb munkaügyi miniszter szerint azonban erre nincs szükség, mivel a szerb állam egész területén nyugodt a helyzet.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kala pál
2015. július 13. 13:08
Világosan benne van a cikkben, 175 azaz egyszázhetvenöt méter próbakerítést építenek.
smarton
2015. július 13. 09:07
" a migráció okozta többletköltségeikhez kormánytámogatást kérhetnének az önkormányzatok" Ja. Kell a pénz több buszra, amivel a magyar határhoz szállítják az idegeneket. Hogy nem sül le a pofájukról a bőr. Az ellentétes határaikon miért nem tesznek bármit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!