Kerítésezett a melegjogi aktivista írónő a svéd könyvvásáron – kivonultak a kormány képviselői

2015. szeptember 25. 01:21

Cseten tudta meg, hogy a magyarországi író barátai el vannak nyomva és szégyellik magukat, ezért az ő nevükben is beszélt.

2015. szeptember 25. 01:21

A svéd közszolgálati televízió, az SVT tudósításban számolt be a Göteborgi Könyvvásár megnyitóján történtekről. A nyitóeseményen az íróként és melegjogi aktivistaként is ismert, orosz-amerikai származású Masha Gessen a könyvvásár díszvendégeként jelen lévő Magyarországnak címezte a beszédét, elmondta, hogy az általa ismert magyarok szégyellik magukat, erről szól a Nem az én nevemben mozgalom, ami szerinte „hangot ad a magyar emberek véleményének”:
„Nem az én nevemben építitek a kerítést,
nem az én nevemben hozzátok a vészhelyzetről szóló törvényeket.”

A Nem Megfelelő Meghívott és a halálos légkör

Gessen a beszéd után a televízió tudósítójának azt mondta, hogy Magyarország kiemelt vendégként való szerepeltetése ugyanolyan hiba volt, mint amikor New Yorkban Kína részesült hasonló megtiszteltetésben. Hozzátette, hogy nem tetszett neki, hogy a magyar kormány képviselőjével kellett egy színpadon szerepelnie, aki a beszéde végén elhagyta a termet – szerinte ez azt bizonyítja, hogy a beszéde hatásos volt. Az írónő azt is elmesélte, hogy előző éjjel a magyarországi, elnyomásban élő író barátaival beszélgetett az interneten, ahelyett, hogy aludt volna, és ez a beszéd az ő beszédük is volt.

Az MTI összefoglalója szerint Geshen azt is felrótta az általa „maffiaállamnak” nevezett Magyarországnak, hogy a zsidók, a melegek és a cigányok zaklatásnak vannak kitéve, és „ez a légkör halálos”.

Kivonulás

Gessen beszéde alatt Hammerstein Judit, a Balassi Intézet igazgatója, illetve Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára kivonultak a teremből, Makkay Lilla, Magyarország stockholmi nagykövete pedig az első sort hagyta ott. Makkay a svéd közszolgálati televíziónak azt nyilatkozta, hogy Gessen természetesen azt mond, amit akar, de kiemelt vendégként nem igazán jó azt hallgatni, ahogy az országát szidják.

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zoli atya
2015. szeptember 28. 10:49
Első pillantásra fáradt, kivénhedt buzinak tűnik. Meglepődtem, hogy nő.
catalina9
2015. szeptember 25. 18:01
Nem kellett volna kivonulni, hanem fel kellett volna szólalni és elmondani, hogy a ballib szappanoperán a magyarok már csak mosolyognak és ilyen gyermeteg trükkökkel már Cohn Bendit is próbálkozott....hiába.
Josephine Mutzenbacher
2015. szeptember 25. 17:38
A szaros origón meg az van hogy ez egy híres írónő... Én hülye,nekiálltam keresni mitől híres,miket írt,olvastam e,de rá kellett jönnöm,azért híres mert buzijogi aktivista,gondolom ezzel a fejjel nőként nem sokra vitte,így meg csudájára jár a világ idiótábbik fele... Nem baj,a muszlimok szemében ő is csak egy hitetlen kurva,akit partíba vághatnak ha a szebbik felét már bedarálták.
kisfejsze
2015. szeptember 25. 17:30
ez a jövő 30 kilós tomboy transgender
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!