Lerombolták a macedón határkerítést a migránsok

2015. november 26. 19:23

Főleg Iránból, Marokkóból és Pakisztánból érkezett emberek próbáltak bejutni Macedóniába, ami a rendfenntartó erőkkel való összecsapásokhoz vezetett a görög-macedón határon. Macedónia csak korábban regisztrált menekülteket enged be területére, ez számos migránsnak nem tetszik.

2015. november 26. 19:23

Több tucat gazdasági bevándorlónak minősülő migráns csapott össze csütörtökön a görög-macedón határon a rendfenntartó erőkkel, miközben igyekeztek bejutni Macedóniába, jelentette a szerb sajtó. A macedón hírportálok egyelőre nem közölték a hírt, a helyszínen tartózkodó szerbiai újságírók viszont arról számoltak be, hogy a főleg Iránból, Marokkóból és Pakisztánból érkezett emberek próbáltak bejutni Macedóniába.

Tették ezt annak ellenére, hogy a nyugat-balkáni ország a múlt héten bejelentette, Szlovéniához, Horvátországhoz és Szerbiához hasonlóan csak azokat a szíriai, iraki vagy afgán állampolgárokat engedi be, akik már rendelkeznek korábban kiállított regisztrációs papírokkal. Akik nem háború sújtotta övezetből érkeznek, nem léphetik át a görög-macedón határt, ezért napok óta különböző módokon tiltakoznak: egyesek éhségsztrájkot folytatnak, mások bevarrták a szájukat, vagy félmeztelenre vetkőztek, egy ezerfős csoport pedig a sínekre ült, így akadályozva a Szalonikiből Szkopjéba tartó vonat indulását. Csütörtökön a rendőrök gumibotokkal tartóztatták fel a dühös migránsokat, akik a már részben felépített kerítést is lerombolták a határon.

Jelenleg körülbelül ezerötszázan várnak arra, hogy a hatóságok enyhítsenek a feltételeken, és mégis átengedjék őket a határon, hogy Macedónián, Szerbián, Horvátországon, Szlovénián és Ausztrián keresztül folytathassák útjukat Nyugat-Európába, elsősorban Németországba, jelenti az MTI helyszíni tudósítója. Az utóbbi két napban a Görögországban uralkodó rossz időjárás miatt csökkent a Macedóniába érkező migránsok száma, ám amint újra beindul a hajóforgalom a görög szigetek és a szárazföld között, várhatóan újra nagy tömegek érkeznek a Nyugat-Balkánra.

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2015. november 27. 13:35
Megint egy poronty a sok apuka között ? És anyuka merre van ? Otthon mos, vasal ?
mer-kell
2015. november 27. 11:21
Már megint a gyereket tolják előre!UNDORÍTÓ!
kenwood
2015. november 27. 10:53
Ez a fajta mentalitas özönlik befele... Tiszta vadnyugat.
granuloman
2015. november 27. 10:14
Menekült, ilyen bicepsszel? Hol gyúrt ez a szerencsétlen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!