CDU-kongresszus: megdicsérték Orbánt

2015. december 14. 19:57

Elismerés jár Orbán Viktornak, hiszen Magyarország az egyetlen uniós tagállam, amely gondoskodott a külső határa védelméről – mondta Arnold Vaatz, a CDU elnökségi tagja a nagyobbik német kormánypárt hétfői karlsruhei kongresszusán. Vaatz volt az egyetlen a CDU elnökségében, aki nem fogadta el a párt tagsága és Merkel kancellár menekültügyi kompromisszumát.

2015. december 14. 19:57

Magyarország az egyetlen európai uniós tagállam, amely gondoskodott uniós külső határa biztosításáról, és ezért elismerés jár Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek – mondta Arnold Vaatz, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökségi tagja, a párt parlamenti (Bundestag-) frakciójának helyettes vezetője hétfőn a CDU karlsruhei kongresszusán.

A menekültpolitikáról a párt elnöksége által a kongresszus elé terjesztett határozati javaslatról folytatott vitában Arnold Vaatz kiemelte, hogy Orbán Viktort eddig csak „szidalmazták”, Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorhoz hasonlította őt, holott elismerést érdemel.

Arnold Vaatz volt a CDU elnökségében az egyetlen, aki a testület vasárnapi ülésen nem fogadta el az Angela Merkel és a pártelnök-kancellár menekültpolitikáját bíráló CDU-s politikusok kompromisszumát megtestesítő kongresszusi határozati javaslatot. A hétfői vitában kiemelte, hogy kongresszusi küldöttként sem szavaz az előterjesztésre.

A nagyjából 1000 küldött végül csaknem egyhangúlag fogadta el a határozatot. Három-négy küldött szavazott ellene.

Fotó: Olaf Kosinsky (Wikipédia)

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2015. december 19. 19:08
Egyre viccesebb, hogy Orbán az egyetlen politikus Nyugat-Európában, a többi ostoba Merkel-klón.
3M..
2015. december 19. 12:26
Ha a Fidesz fejét dícsérgetik ott igen nagy lehet a baj. Sejteni lehet valami titokban megköttetett háttéralkuról, ami természetesen a magyaságon fog lecsapódni negatívumként. Ez a hirtelen dícsérgetés elgondolkodtat. A Fidesznek színt kell vallania! Hallgatjuk! Mit tettetek a magyarokkal? Szebb Jövőt!
Békanász a hasadon
2015. december 17. 19:30
Az Asselborn elvtárs a Böszmével volt a VIT-en. http://www.eu2005.lu/pictures/presidence/gouv_lux/02asselborn.jpg
West Ham United
2015. december 16. 22:00
Kereszténydemokrata Unió (CDU). Volt. Most inkább egy libsi párt. Az alapítók biztos forognak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!