Szét kell osztani a menekülteket az Európai Tanács szerint

2016. február 19. 19:08

A migrációs válság kezelésével foglalkozik az Európai Tanács pénteken elfogadott zárónyilatkozatában. Az uniós államok vezetői megegyeztek abban, hogy végre kell hajtani a menekültek szétosztását, és a menedékkérők nem választhatják meg szabadon, melyik tagállamban akarnak letelepedni. Az Európai Tanács tagjai megegyeztek abban, hogy végre kell hajtani a EU-török cselekvési tervet, és újra alkalmazni kell a schengeni határellenőrzés szabályait.

2016. február 19. 19:08

Az Európai Uniót sújtó migrációs válság kezelése során a migránsáradat mielőbbi megfékezésére, az unió külső határainak védelmére, az illegális migráció csökkentésére és a schengeni térség integritásának védelmére kell törekedni – áll az Európai Unió állam- illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács által pénteken elfogadott zárónyilatkozatban.

A dokumentum szerint a nyugat-balkáni útvonalon érkező menekültáradat továbbra is súlyosan aggasztó, kezeléséhez összehangolt fellépésre van szükség, fel kell hagyni a migránsok más uniós országokba való továbbküldésének és a koordinálatlan, egyoldalú intézkedések gyakorlatával. Gyors és összehangolt fellépésre van szükség – döntött az Európai Tanács.

A nyilatkozat leszögezi: végre kell hajtani a menekültek szétosztásáról hozott döntést, a menedékkérők viszont nem választhatják meg szabadon, hogy melyik tagállamban akarnak menedéket kérni. Világossá teszi a dokumentum azt is: a külső határokon meg kell tagadni a belépést azoktól, akik nem tesznek eleget a beutazási feltételeknek, és menedékkérelmet sem akarnak benyújtani az adott országban.

Végre kell hajtani a török cselekvési tervet

A közlemény szerint az EU-török cselekvési terv teljes körű, gyors végrehajtása továbbra is elsődleges feladat a migránsáradat megfékezése, valamint az emberkereskedők és az embercsempész-hálózatok felszámolása szempontjából.

Törökország tett ugyan lépéseket az akcióterv végrehajtása érdekében, a többi között a szíriai menekültek munkavállalásának lehetővé tétele és az unióval folytatott adatcsere terén, de továbbra is túl sok migráns érkezik Törökországból Görögországba – állapították meg az EU állam- illetve kormányfői. A Törökországból az unió területére jogellenesen belépők számát csökkenteni kell, amihez a török félnek is végre kell hajtania a cselekvési tervet – húzza alá a zárónyilatkozat.

Felgyorsítanák az európai határ- és partiőrség létrehozását

A tagállamok vezetői leszögezik: elkötelezettek, hogy a schengeni övezet valamennyi tagja újra maradéktalanul alkalmazza a schengeni határellenőrzés szabályait.

A zárónyilatkozat megállapítja, hogy a menekültek személyazonosságának megállapítása, regisztrációja és ujjlenyomatuk nyilvántartásba vétele, valamint a belépők és az úti okmányaik biztonsági ellenőrzése szempontjából egyre hatékonyabban működnek az unió segítségével létrehozott tranzitzónák.

A nyilatkozatban az uniós vezetők arra az álláspontra helyezkednek, hogy fel kell gyorsítani az európai határ- és parti őrség létrehozását; a politikai megállapodásnak még ebben a félévben meg kellene születnie a miniszterek tanácsában a tagállamok között, hogy az új védelmi rendszer a lehető leghamarabb működni kezdhessen.

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mekk Kelemen
2016. július 05. 14:13
Hiába pávatáncolt annyit a püffedt tahó...
kitiltott
2016. június 04. 00:20
Az Europol legújab jelentése szerint legkevesebb 5000 dzsihadista tért vissza IS kiképzése után Európába. És kijelentette hogy Európa Sorsa az Iszlám állam kezében van. Jelenleg még Magyarország sorsa még Magyarország kezében van. A teljes magyar és nemzetközi baloldal Soros György és a mögötte álló pénzügyi hatalmak ezt szeretnék megszüntetni És Magyarországot is oda szeretnék adni koncnak az iszlám államnak. A teljes magyar baloldal soha senki által meg nem szavazott magát még el tartani sem tudó az általuk szidott magyar államon a magyar adófizetők pénzén a magyar adófizetőket ócsárló baloldal Gyurcsánnyal az élen gyengíteni szeretné a magyar nemzetet annyira hogy fel is áldozná mindezt az Egyesült nemzetek nélküli Európa oltárán. Hiába tiltakoznak most ezerrel hogy nem így van Lehet hogy ezt a most bosszúsan kockásingben járók sem akarják, lehet hogy cselekedeteik Csak kicsinyes személyes bosszúvágyon alakulnak De ezt fogják elérni vele. Ha kisstílű érdekeikért a gyerekeiket unokáikat maguk előtt tolva a kockás inges pedagógusokon keresztül megroppantják Európa sok népe által irigyelt magyar nemzetét féltő kormányát és annak nagyon határozott és elszánt miniszterelnökét akkor ezzel ezt az egyet fogjak elérni. Semmi mást . Ettől még a választani akaró nép 75%a nem fogja magát szembe köpni és egyből baloldalra szavazni. Akkor a migránsokban érdekelt európai -amerikai-izraeli politikai oldal ismét vércseként veti magát a magyar koncra. Mi magyarok ismerjük legjobban Europában milyen az amikor 150 évig az iszlám uralkodik az europaikulturán most is erre készülnek csak örökre. Az iszlám megirigyelte Európa szépségét tisztaságát Értékeit és eredményeit amit az európai kultúra hozott létre És őrzött meg és amelyet egy két évig még talán látunk. Aztán vége. Már most lasszóval fogják az eddig ezerrel utazgató európai buszos városnézős turista utakra jelentkezőket. Az emberek nem mernek utazni csak olyan országban érzik jól magukat ahová nem engedtek be Magukat igazolni sem tudó 'iszlám zsákbamacskákat". Ne tévesszen meg senkit az ártatlan gyerek vagy kamasz szempár amikor 4 éves gyerekeket képeznek ki lefejezésre vagy 14 éves gyerekeket tanítanak meg 9-10 éves gyereklányok megerőszakolására. Ezeknek az ártatlan gyerekszemek egyrészének és a velük érkezett huszon éves kiképzett katonáknak feladatuk és céljuk van Ezenkívül van még és elkötelezettségük az iszlám és a tanitóik iránt. Sajnos nincs messze az igazságtól az aki sok ezer trójai falovat lát a sok millió muszlim között Akik most tanítják rettegni Európát hamarosan uralni fogják Csak egyet felejtenek el. Európa attól Európa hogy európai kultúrájú emberek ragaszkodnak a rendhez és tisztasághoz. Európai kultúrát csak európai gondolkodású és angol WC t is használó ember tud fenntartani. Az angol WC nélküli Európa már nem Európa hanem valami más
Békanász a hasadon
2016. május 29. 17:23
Te is epebajos leszel, mint a Puklis.
balbako_
2016. március 14. 12:51
A kvótának sem jogi, sem politikai alapja nincs„ – szögezte le a Orbán Viktor, aki hozzátette, ennek elhárítása és kivédése lesz a legfontosabb feladat a témában.az elkövetkező napokban, hetekben , és erről fog szólni a következő EU-csúcs is, amelyet március közepéről március első hetére hoztak előre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!