A Iszlám Állam több tízezer tagjának adatai jutottak a Sky News birtokába

2016. március 09. 20:59

Az Iszlám Állam több 22 ezer tagjának, 51 ország állampolgárainak személyes adatai jutottak a birtokába a Sky News brit hírtelevíziónak a csatorna állítása szerint. Az adatok forrása egy volt tag.

2016. március 09. 20:59

Az Iszlám Állam több tízezer egykori és jelenlegi tagjának személyes adatai jutottak a Sky News brit hírtelevízió birtokába – állítja a televízió.

A tévétársaság szerda esti beszámolója szerint az elektronikusan tárolt adatokat a dzsihadista terrorszervezet egy volt tagja adta át, aki korábban a mérsékeltnek tartott szíriai ellenzék harcosa volt, majd átállt az Iszlám Államhoz, de végül a terrorcsoportnak is hátat fordított. 

A memóriakártyán szereplő, a Sky News által kinyomtatott adatok 22 ezer nevet tartalmaznak, sok esetben lakcímmel, telefonszámmal, hozzátartozók adataival együtt. A listán legalább 51 ország állampolgárai szerepelnek, köztük britek.

Az adatkártyáról kinyomtatott lista egy kérdőív, amelyet az Iszlám Államhoz csatlakozni akaró jelentkezőknek ki kellett tölteniük. A kérdőíven szereplő 23 kérdés a tagjelöltek legszemélyesebb adataira vonatkozik.

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nomine
2016. március 10. 07:49
gondolom ekszel-ben voltak és ájpeden küldték át LOL
NeMá
2016. március 09. 23:40
Az is lehet, hogy az IA most megadta a belső lázadók listáját, hogy ne csak neki keljen levadászni, hanem majd a dronok!
lilla
2016. március 09. 22:06
> [...] írjanak fel a listára. Ott a pont. Mi garantalja, hogy csak "igazi" adat van a tarolon es nincsen kozotte "veletlenul odakerult"... ?
választópolgár
2016. március 09. 21:56
Műsor a gyerekeknek. Az űrkorszaki technológiával rendelkező CIA-nak és a többi titkosszolgálatnak is biztosan megvan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!