Együttműködne a CDU-val a Linkspartei

2016. március 16. 09:57

A vasárnapi németországi tartományi választásokon megerősödött AfD-ra való tekintettel Gregor Gysi felszólította a kormányzó kereszténydemokrata CDU-t és pártját, a populista baloldali Linksparteit, hogy a jövőben legyenek nyitottak az egymással való koalícióra.

2016. március 16. 09:57

Egy CDU-Linkspartei felállás Németország legvalószínűtlenebb koalíciója lenne, ha létrejönne – Gregor Gysi, a baloldali populista Linkspartei korábbi parlamenti frakcióvezetője arra bátorította pártját, valamint Angela Merkel kereszténydemokrata CDU-ját, tartományi szinteken gondolkodjanak el egy kormányzati együttműködésen.

„A CDU-nak most még nem kell rálépnie erre az útra, de nekik és a Baloldalnak (Die Linke, a Linkspartei másik neve – a szerk.) már most el kell azon gondolkodnia, hogy egy napon majd muszáj lesz. A jobboldali populista pártok európai és németországi sikerei megkövetelik, hogy ha kell, mindenki ugorjon a CDU-tól a Baloldalig” – mondta a politikus a Madsack-médiacsoport lapjainak. Gysi szerint ha nem fognak össze közösen a szélsőjobboldal ellen, az súlyos történelmi hibának fog majd számítani.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2016. március 16. 12:35
Ez az endékás exkomcsi ajánlatot tesz a CDU-nak. Hát ide is eljutottunk! Adenauer meg forog a sírjában... :(
drkovax
2016. március 16. 12:04
Ebből lett Weimar és Adolf is. A kommunisták rettenetesen elpofátlanodtak, s az lett a fő kérdés, ki takarítja el őket.
nanahan
2016. március 16. 11:11
Repülős Gysi
finalpoint
2016. március 16. 10:56
Na, csak kibújik a szög a zsákból. Összenő, ami összetartozik? Kiváncsian várom, hogy mi lesz a CDU-val 2017-re és utána...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!