Vérlázító módon randalíroztak az Amszterdami Egyetemen a palesztinpárti diákok (VIDEÓ)

2024. május 07. 11:49

Végül a rohamrendőrök tettek pontot a tüntetés végére.

2024. május 07. 11:49

Nyitókép: MOUNEB TAIM / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Hollandiában kedd reggel a rohamrendőrség vetett véget az Amszterdami Egyetem (UvA) campusán zajló palesztinbarát tüntetésnek, a hatóságok 125 embert tartóztattak le.

Hétfőn az UvA campusát palesztinpárti diákok foglalták el,

felszólítva az egyetem vezetőségét, hogy szakítsa meg kapcsolatait az izraeli felsőoktatási intézményekkel a Gázai övezetben zajló háború miatt. A tiltakozók sátrat vertek az egyetem udvarán, eltorlaszolták az épület bejáratát és kiáltványt adtak ki, amelyben azt követelték, hogy az oktatási intézmény hozza nyilvánosságra az izraeli tudományos intézetekkel és vállalkozásokkal fenntartott kapcsolatait, és szakítsa meg az együttműködést azokkal az intézményekkel, amelyek kapcsolatba hozhatók a palesztin területeken elkövetett erőszakkal.

A demonstrációhoz további két amszterdami egyetem diákjai is csatlakoztak.

Az egyetem kedd este többször is felszólította a tüntetőket, hogy távozzanak, de kevesen tettek eleget a felszólításnak. A rohamrendőrök hajnali 3 órakor érkeztek a helyszínre. A rendőrségi jelentések szerint a tüntetők petárdákkal dobálták meg őket.

A rendőrség közleményében azt írta, hogy a tüntetés kockázatos volt, „részben a barikádok miatt, amelyek megakadályozták, hogy a mentőszolgálatok bejussanak a helyszínre. Vészhelyzet esetén maguk az aktivisták is a helyszínen rekedhettek volna”.

Sok tüntető még kedd reggel is őrizetben volt.

A rendőrség néhányukat az azonosításuk után szabadon engedte. Ők továbbra is gyanúsítottak maradnak az ügyben. Azok, akiknek a személyazonossága még nem ismert, továbbra is őrizetben maradnak.

(MTI)

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­­I­­g­­­a­­­z­­­i n­­­i­­­m­­f­­o­­­m­­­á­n­­i­á­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Szvv
2024. május 08. 18:15
Es mi a faszt kell ezen csodalkozni?!😃
Welszibard
2024. május 08. 15:07
1500 -VS- 12.000 Fogat fogért - no de egy fogért hányat? Anélkül, hogy iszlám- és Hamasz-párti lennék.
alexandrosz-2
2024. május 07. 18:44 Szerkesztve
Minden normális ember alapvető morális kötelessége tiltakozni az apartheid zsidó terrorállam népirtása ellen. A világszintű tiltakozás és a terrorista, népirtó cionizmus elutasítása nem muszlim hit, nem iszlamizmus és nem muszlim terrorizmus, hanem természetes reakció a zsidók embertelenségére és aljasságára. Az amerikai egyetemeken végigsöprő, és immár egyes nyugat-európai felsőoktatási intézményekre is átterjedő demonstrációk világosan jelzik: a befektetett dollármilliók, a példátlan propaganda tevékenység és a megfélemlítés ellenére azért az egyetemisták jelentős része képes megőrizni tisztánlátását és erkölcsi érzékét. A tüntetések elleni brutális rendőrségi fellépés, a média hamis tudósításai, valamint a tiltakozó mozgalmak résztevőinek megbélyegzése pedig az eddig sunyuló, de immár egyre brutalisabb zsidó zsarnokság kiépülésének egyértelmű bizonyítékai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!