Marosvásárhely: elismerte a magyar jelölt a román polgármester győzelmét

2016. június 06. 07:30

Elismerte a Marosvásárhelyen 16 éve tisztségben lévő Dorin Florea jelenlegi polgármester győzelmét Soós Zoltán, a magyar politikai szervezetek által támogatott független jelölt a romániai önkormányzati választások után.

2016. június 06. 07:30

Elismerte vereségét és a Marosvásárhelyen 16 éve tisztségben lévő Dorin Florea jelenlegi polgármester győzelmét Soós Zoltán, a magyar politikai szervezetek által támogatott független jelölt.

Soós hétfő hajnalban nyilatkozott a kampányirodájában virrasztó újságíróknak, azt követően, hogy a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL), amely támogatta a pártban alelnöki tisztséget betöltő, de korrupciós ügyei miatt függetlenként induló Floreát, bejelentette Florea győzelmét. A PNL saját párhuzamos szavazatszámlálása szerint a tisztségben lévő polgármester mintegy 1500 szavazattal szerzett többet fő vetélytársával szemben.

„Bár keserű a szánk íze a vereség miatt, azt mondhatjuk a számok tükrében, hogy hosszú idő után ismét sikerült politikai közösséggé kovácsolni a marosvásárhelyi magyarságot” – jelentette ki Soós Zoltán.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gergely88
2016. június 06. 13:27
Az eredmény ellenére le a kalappal Soós Zoltán kampánya és a mellette teljes mellszélességgel kiállók előtt!
1120
2016. június 06. 11:08
Amúgy meg minden kibaszott mocskolódó egybites faszkalapnak: EGYETLEN magyar jelölt volt Marosvásárhelyen (és 3 román)!!! Ti még trollnak is szarok vagytok, szánalmas kretén banda. (Habár könnyen lehet, hogy 3 néven regelt egyetlen időmilliomos fasz.) (Nyilván nem a normális - túlnyomó - többséghez szóltam...)
balbako_
2016. június 06. 09:48
Támogatni tudjuk őket, de összefogni nekik kell, mármint a határon túli magyaroknak.
medve
2016. június 06. 08:46
Amin el kell gondolkodni: Szatmárnémetiben, ahol arányaiban kevesebb a magyar, a mostanival a harmadik választáson sikerült magyar polgármesternek nyernie. Marosvásárhelyen, ahol arányaiban több a magyar, és ahol más román jelöltek idén több mint 10%-ot elvittek, megint nem sikerült, pedig teljes volt az egység. Sok oka lehet: hivatalban lévő polgármester, sikeres román mozgósítás, de ide vehetjük azt is, hogy a 90-es évek elejéhez képest a cigányok egyre kevésbé azonosítják magukat a magyarsággal. pedig a véres vásárhelyi események idején, emlékeztek, még mellettünk verekedtek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!