Négy embert sebesített meg egy baltás iszlamista Németországban

2016. július 19. 07:16

Baltával támadt utastársaira egy tizenhét éves afgán menekült egy vonaton Németországban hétfő éjjel. Az „Allah akbar!” kiáltásokkal vagdalkozó támadó három embert súlyosan, egy embert könnyebben megsebesített, majd leugrott a megálló vonatról és menekülni kezdett. Végül a rendőrök végeztek vele.

2016. július 19. 07:16

Egy tizenhét éves afgán menekült négy embert sebesített meg, mikor egy németországi vonaton baltával támadt utastársaira hétfő éjjel – írja német sajtóforrások alapján az Index. A támadó „Allah akbar!” kiáltásokat hallatva vagdalkozott: három ember súlyosan egy könnyebben sérült, a többi utas sokkos állapotban van. A támadó végül leugrott a fékező vonatról és menekülni kezdett a rendőrök elől, akik azonban utolérték és lelőtték.

A Süddeutsche Zeitung arról ír, hogy a bajor belügyminiszter közlése szerint az elkövető kísérő nélküli kiskorú menekültként érkezett az országba, és nemrég helyezték el nevelőszülőknél Ochsenfurtban. A rendőrség nyomoz az ügyben.

A würzburgi Main-Post videója a helyszínről:

*

(Nyitókép: Christian Hüther / Twitter)

Összesen 293 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sitiveni Klein
2016. július 19. 17:19
Kép a vonatról: http://avax.news/pictures/232166
Sitiveni Klein
2016. július 19. 17:16
"Künast asszonynak nem kéne olyan sok rossz mozifilmet néznie. Azt hiszi, hogy ha valaki késsel és baltával megy a rendőrnek, akkor mi ki tudjuk lőni a kezéből a fejszét? Ez tényleg teljes tudatlanságól árulkodik és nettó hülyeség" Rainer Wendt, a Német Rendőrszakszervezet elnökének reagálása, amikor Renate Künast zőldpárti politikus értetlenkedett, amiért lelőtték a terroristát.
Lion
2016. július 19. 15:38
Most nem tapssal fogadták a srácot a vonatállomáson.
u.cserkész
2016. július 19. 14:39
17 éves korom tájékán én is sokat utaztam vonaton, a kollégiumba és vissza. Baltát soha nem vittem magammal, pedig milyen izgalmas lett volna megkergetni az utasokat. Szóval innen kezdődik az egész. Mit keresett a szegény, árva migráncsnál a balta. A többi csak következmény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!