Olaszországban vettek vizeletmintát egy nigériai férfitől a francia vámosok, felháborodtak az olaszok

2018. március 31. 16:03

A francia hatóságok olasz területen kényszerítettek vizeletvizsgálatra egy kábítószer-csempészéssel gyanúsított nigériai férfit, az esetet minden olasz politikai erő elítélte. „Szuverén állam vagyunk, nem Franciaország gyarmata. Itália nem Macron vécéje!” – fogalmazott egy jobboldali politikus.

2018. március 31. 16:03

Elfogadhatatlan beavatkozásnak tartják az olaszországi politikai erők az olasz-francia határvárosban, Bardonecchiában történteket, ahol a francia hatóságok olasz területen kényszerítettek vizeletvizsgálatra egy kábítószer-csempészéssel gyanúsított nigériai férfit. 

Francesco Avato, a háromezer lakosú Bardonecchia polgármestere „erőszakos” beavatkozásról beszélt. A történtekről a Rainbow4Afrika nevű nem kormányzati szervezet (NGO) közleményben számolt be. Az NGO  Bardonecchia vasútállomásán segíti az idáig eljutó és Franciaországba illegálisan átkelni akaró migránsokat. A szervezet beszámolója szerint pénteken a francia vámőrség öt fegyveres tagja megjelent Bardonecchia vasútállomásán, és az NGO egyik önkéntesét arra szólították fel, nyissa meg az illemhelyet, ahol egy nigériai férfitől vizeletvizsgálatot vettek. A férfi nem sokkal korábban érkezett meg Bardonecchia állomására, ahova Olaszország más részéről jött vonattal, és a francia hatósági személyek rá vártak. Információk szerint kábítószer-csempészéssel gyanúsítják. 

A francia hatóságok olaszországi területen végrehajtott beavatkozását minden olasz politikai erő elítélte. Leghatározottabban az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali párt, a márciusi olasz parlamenti választásokon a legtöbb szavazatot szerzett jobbközép koalíció képviselője, Augusta Montaruli fogalmazott. „Szuverén állam vagyunk, nem Franciaország gyarmata. Itália nem Macron vécéje! Vizeletvizsgálatot végezzenek a francia illemhelyeken, vagy jelezzék az olasz hatóságoknak, hogy szükség van ilyen vizsgálatra!” – nyilatkozta a politikus. Hozzátette, Franciaország és Európa már így is Olaszországra hagyta a migráció egész terhét, „és most még vécéként is használják”. A balközép Demokrata Párt (PD) is elfogadhatatlannak nevezte a történteket. 

A francia rendőrség betörése Bardonecchiába újabb tévedése a(z európai) migrációs politikának. Azután Európa csodálkozik az olaszországi választási eredményeken” – írta Enrico Letta PD-politikus, Párizsban élő volt olasz miniszterelnök Twitteren arra utalva, hogy az olaszok több mint kétharmada a migráció-ellenes pártokra adta voksát a márciusi választásokon. 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. április 01. 08:50
Valoszinuleg jo okkal nem szoltak at a digoknak, vagy ido nem volt ra vagy teglat gyanitottak. Ha a szomszedom leuti a hozzam betort bunozot en megkoszonom neki.
jklm
2018. március 31. 21:58
Jellemző, hogy egy drogos, bűnöző migráns miatt megy az ngo hiszti. Szerintem nem gond amit tettek, ha bűnt üldöznek odaát. Arról persze nincs szó, mi lett vele, olasz vagy francia börtönbe került, netán kiutasítás lett a vége. Vagy csak elengedték szó nélkül.
Párhuzamos különvélemény
2018. március 31. 19:52
"...Az NGO ... segíti az ... illegálisan átkelni akaró...kat...." Hát, miért nem tartóztatják le őket mind egy szálig? S ha kell, tessék az olasz Btk.-t is megfelelően módosítani. Ami a folyamatot fenntartja, azt kell kiiktatni!
Türelem
2018. március 31. 19:38
Még a végén Macron megvédi a franciaországi zsidókat az elszaporodott gyilkosságoktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!