Kiakadt az internet: J. K. Rowling kiállt egy nemváltást tagadó kutató mellett

2019. december 20. 14:59

A világhírű írónő Maya Forstater mellett állt ki, aki azt hangoztatta, hogy az emberek nem változtathatják meg a biológiai nemüket.

2019. december 20. 14:59

A történet ott kezdődött, hogy Maya Forstatert elbocsátották kutatói állásából – a Globális Fejlesztési Központból (Centre for Global Development) –, mert azt hangoztatta, hogy az emberek nem változtathatják meg a biológiai nemüket – írja a comicbook.com. Ezek után a világhírű írónő, a Harry Potter-könyvek szerzője Twitter-oldalán osztotta meg a véleményét az ügyről. 

 

Rowling azt írta: 

Öltözz, ahogy szeretnél.

Hívd magad annak aminek szeretnéd.

Aludj azzal a beleegyező felnőttel akivel szeretnél.

Éld a számodra legjobb életet békében és biztonságban.

De elbocsájtani egy nőt a munkahelyéről, azért mert azt állítja, hogy a nem lehet nemet váltani?

Röviddel a tweet kikerülése után rengeteg reakció érkezett az üzenetre. Sok korábbi Harry Potter-rajongót felháborított az írónő kijelentése: azzal vádolták Rowlingot, hogy transzfób. Többen úgy vélték, hogy Rowling tweetje nyíltan támadja az LMBTQI+ közössége. Volt aki a Piton professzortól – a Harry Potter könyvek egyik főhőse – kölcsönözött név alatt azt írta, hogy Rowlingnak abba kéne hagyni a tweetelést.

 

 

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. december 26. 18:48
Ez ilyen liberális dolog, hogy akkor mondhatsz bármit, ha a libsik véleményével egyezik, ez a szólásszabadság, ha meg nem egyezik, akkor náci vagy meg fób és hallgass el örökre.
syphax
2019. december 23. 08:40
NEM VAGYOK A HARRY POTTER KÖNYVEKNEK SEM NAGY OLVASÓJA SŐT NAGY HIVE SEM VAGYOK. DE! HA AZ IRÓNŐJÜK KIÁLL A GENDERIDEOLÓGA ELLEN(!) ÉS A NEMVÁLTOZTATÁS ELLEN(!!!) "AZ" MINDJÁRT HÁROM KLASSZISSAL NÖVELI A SZEMEMBEN AZ IRÓNŐ SZELLEMI ÉS ERKÖLCS ÉRTÉKÉT! ÉN UGYANIS AZZAL ÉRTEK EGYET AMIT JÓZSEF ATTILA IRT ANNO, HOGY: "A NŐK NŐK LEGYENEK ÉS S FÉRFIAK FÉRFIAK"--A "THOMAS MANN ÜDVÖZLÉSÉRE" C. VERSÉBEN.ÉS AM-BLOCK EMBERTELENNEK TARTOM A NEMVÁLTOZTATÁSNAK AKÁR MÉG CSAK A GONDOLATÁT IS!
István53
2019. december 22. 15:52
Valaki ezen a kerek világon elgondolkodott e azon hogy 10 nemváltóból 8 öngyilkos lesz?????????
tevevanegypupu
2019. december 21. 20:00
erge fiam méteres egy nagy barom vagy, hogy hagyod ezt az áldodót is szemétkedni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!