Marosvásárhely első embere engedélyhez kötné a romák gyerekvállalását

2020. február 04. 14:37

Dorin Florea szerint a cigányok jelentette népszaporulat komoly problémát jelent Romániában.

2020. február 04. 14:37

„Nincs szükségünk minden áron demográfiai növekedésre” – jelenti ki Facebook-posztjában a Marosvásárhelyt 20 éve vezető politikus, aki megoldást is kínál arra a problémára, hogy „Romániában számos család annyi bevételből neveli gyerekeit, amennyi a gyerek utáni juttatásokból áll.”

Florea szerint az államnak szűrnie kellene a leendő szülőket, stabil munkahely és rendszeres bevétel, valamint alapképzettség és minimumkorhatár is feltétele lenne a gyermekvállalásnak.

Vihart vetett, vihart aratott

Posztja kijelentései nagy vihart kavartak, a civil társadalom képviselői közösségek közötti ellentétkeltés címén, nyílt levélben szólították fel lemondásra.

Azonban Florea nem határolódott el saját kijelentéseitől: „Nem fogok egy vesszőt se megváltoztatni közleményemben. Ismerem a román valóságot, ahol 12 éves gyermek-anyák, illetve gyerekek vannak kiküldve az utcára koldulni és lopni, akik majd szeméttelepeken töltik az éjszakát.”

Helyi népszavazással lenne döntés?

Az EUobserver felhívta Floreát, hogy mégis hogyan gondolja megvalósíthatónak ötletét helyi szinten. Sajtósa azt a választ adta, hogy a polgármester javaslataival a parlamenthez fordult, de adott esetben egy helyi népszavazással mutatná meg a kezdeményezése mögött álló (vélt) többséget.

(Mandiner)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2020. február 04. 16:50
És azok a cigányok vagy "cigányok" magyarul beszélnek?
Lombi
2020. február 04. 16:16
Kíváncsian várom a jogvédők reakcióját. A sorosszervezetek tiltakozását. A cseh atkáék, úniós nyivákolását az ügyben.
BossN
2020. február 04. 15:13
Konzultált a Jobbikkal? Ők is ezt szeretnék.
Nehidd El
2020. február 04. 15:09
De hát már rég feltalálták a megoldást: jövedelemadó-kedvezmény formájában kell adni a családoknak a gyermekek utáni támogatást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!