Akié a vakcina, azé a világ

2020. november 25. 11:53

Az oltóanyag birtoklásával a befolyását is kiterjesztheti néhány ország, írja a Moszkva tér.

2020. november 25. 11:53
null

A koronavírus-járvány nemcsak kihívás, de hatalmas lehetőség is, írja a Moszkva tér. Néhány ország ugyanis nemcsak a presztízsét emelheti azzal, hogy az oltóanyag fejlesztésével jót tesz az emberiségnek, de az oltóanyag birtoklásával a befolyását is kiterjesztheti. De a vakcina hatalmas üzlet is. Persze csak annak, aki nemcsak kifejlesztette, de nagy tömegben gyártani. Oroszországnak erre egyelőre nincsen kapacitása, ami üzleti szempontból mindenképpen rontja az esélyeit.

Már több koronavírus elleni vakcina is az engedélyeztetési folyamat harmadik, vagyis a tömeges tesztelés fázisában jár. A vakcinák közül több is kilencven százalék feletti eredménnyel akadályozta meg, hogy a beoltottak megfertőződjenek, ami nagyon jó eredménynek számít. Ez alapján úgy tűnik, hogy hatásosak lesznek a koronavírussal szemben. Oroszországban és Kínában már be is jegyeztek vakcinákat, és megkezdődtek az első engedélyezési eljárások Nyugat-Európában is. Így akár már az idén forgalomba kerülhetnek az első vakcinák, a tömeges oltás azonban n agy eséllyel csak 2021 első felében kezdődhet. Először a kockázati csoportba tartozókat oltják majd be. Néhány állam már több milliós nagyságrendben kötött le oltóanyagot. Sőt, az Európai Unió, az Egyesült Államok és India esetében ez a nagyságrend már milliárdos. Ezek után félő, hogy a fejlődő országok rossz esetben csak 2024-ben juthatnak a vakcinához.

A világ hatalmas feladat előtt áll, hiszen a Föld egész lakosságát kellene leoltani, méghozzá minél gyorsabban. A nyugati megapoliszoktól a favellákig és a nehezen megközelíthető településékekig mindenhová el kell juttatni az oltóanyagot. Ez eleve olyan komoly logisztikai kihívás, amilyennel az emberiség eddig nem sokszor szembesült.

(Moszkva tér)

(Fotónk illusztráció, MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2020. november 29. 19:39
A vakcina-tébolyban is Soros György keze van. A fél világ meg van őrülve. Nemlétező vírus elleni, (még) nem létező vakcináról van szó, de már röpködnek a dollármilliárdok. Az ilyen szédületes pénzügyi zsenialitás Gyuri bácsira vall, ki másra?
palicsi
2020. november 25. 19:49
https://badog.blogstar.hu/2020/11/24/egy-szakember-levele/102903/
Hunyadi vasökle
2020. november 25. 18:28
Ki az a barom, aki ilyet le mer irni: "A világ hatalmas feladat előtt áll, hiszen a Föld egész lakosságát kellene leoltani..." Tudod mit kellene? Azokat elkapni, akik a virus megalkottát, elterjesztették és akik a továbbiakban segédkeztek: Az öltönyös/nyakkendös bank- és gazdasági managereket, politikusokat ( értsd országvezetö vazallus szarládákat) és a fehér köpenyes virulógus, mikrobiológus vakcinagyártók által megfizetettek bandáját, valamint a mainstream média megvásárolt ringyóit. És miután elkapták öket? Biróság elé állitani emberek millióinak haláláért, félrevezetéséért és egy irdatlan gazdasági válság elinditásáért.
MayorAnna
2020. november 25. 16:28
"Oroszországnak erre egyelőre nincsen kapacitása..." Érdekes informáczió...megalkották a vakcinát, de ampullagyártási/töltési kapacitás hiányában nem képesek exportálni. AK géppisztolyok nagysorozatbani gyártására/exportjára képesek voltak, ellátva a világ 2/3-át a legsikeresebb kézifegyverrel... Ugyan kérem!-én is voltam fiatal és szerelmes, és bele akartam ugrani a Dunába, és akkor jött arra egy úr, és azt mondta-Ugyan kérem! ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!