Nem kívánatos személy lett Kijevben Frank-Walter Steinmeier

2022. április 13. 14:56

Az ukránokat zavarja, hogy Steinmeier szoros kapcsolatban állt Szergej Lavrovval.

2022. április 13. 14:56
null

Nem látják szívesen Kijevben Frank-Walter Steinmeiert, Németország elnökét Ukrajna vezetői – írta kedden a Politico. Steinmeier kedden azt nyilatkozta varsói látogatásán, hogy Lengyelország és három balti ország elnökeivel szeretett volna Kijevbe utazni, hogy találkozzon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, és közösen fejezzék ki a szolidaritásukat Ukrajnával.

„Én készen álltam erre, de nyilvánvaló, és ezt

– fogalmazott a német elnök.

Ismerik a volt külügyminiszter Oroszországhoz fűződő kapcsolatát

Egy kijevi ukrán diplomata a Bild bulvárlapnak azt mondta,

ismerik Steinmeier Oroszországhoz fűződő szoros kapcsolatait.

„Őt jelenleg nem szívesen látjuk Kijevben. Meglátjuk, hogy ez egyszer megváltozik-e” – idézi a diplomatát a lap.

Az ukránokat az zavarja, hogy Steinmeier külügyminiszterként szoros kapcsolatban állt orosz kollégájával, Szergej Lavrovval, és nagy támogatója volt az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat 2 gázvezetéknek is – ezzel, illetve a Vlagyimir Putyinnal szembeni szoft politikával kapcsolatban nemrég ismerte be, hogy tévedett – derült ki a Politico írásából.

Nyitókép: JENS BUTTNER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyoooc
2022. április 14. 09:23
Zelenszkij nem túl jó diplomata, az már világos egy ideje.
zuriktodor
2022. április 14. 07:45
De adjanak tankot meg ágyúkat.
Alcofrybas
2022. április 13. 19:27
Zelenszkij épp széjjelbasztatja az országát az amcsikért. Nyilván nincs kedve olyan fritz faszszopókkal bazsalyogni, akik rá vannak csavarodva Putyin pöcsére, miközben Sam bácsinak pucsítanak, és jobbra-balra pislognak.
A közösség tagjaként
2022. április 13. 18:16
Ha az ukrákok az orosz gáz és kőolaj tranzit jutalékból finanszírozzák az oroszok elleni háborút, és az oroszoknak abból van pénzük hogy háborúzzanak hogy eladnak földgázt és kőolajat ukrajnán keresztül a nyugatiaknak akik inkább vennének 5x áron a kurva usától hogy az ukránoknak ne legyen bevétele az orosz energiahordozók tranzitjából és ne tudják finanszírozni az oroszok elleni háborút amit az oroszok abból fizetnek hogy a nyugatiak 5x olcsóbban veszik az energiát most tőlük mintha a kurva usától vennék majd. A kérdés az hogy kinek korpás a haja és ezért mennyi pénz kapott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!