Román kormányfő: Kelemen Hunor kielégítő magyarázatot adott Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére

2022. augusztus 19. 09:13

„Világosan kiderült, hogy sem Kelemen Hunor, sem az RMDSZ nem távolodik el az euroatlanti demokratikus értékektől és elvektől” – mondta a találkozóról Nicolae Ciucă. 

2022. augusztus 19. 09:13
null

Az Agerpres román hírügynökség Nicolae Ciuca kormányfő nyilatkozatát ismertette Kelemen Hunor Orbán Viktor beszédével kapcsolatos magyarázatáról.

A román miniszterelnök kijelentette: a kormánypártok vezetőinek legutóbbi találkozóján Kelemen Hunor kielégítő magyarázatot adott Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére, megteremtve a feltételeit „a politikai stabilitás fenntartásának és a kormánykoalíció működésének”. Ciuca arról is beszélt, hogy az RMDSZ vezetője kifejtette, hogy jómaga nem vett részt a magyar kormányfő tusnádfürdői beszédén, és nem vonható felelősségre más politikusok nyilatkozatai miatt.

Kelemen Hunor a koalíciós partnerekkel közölte azt is, hogy Orbán Viktor beszédének voltak olyan kifogásolt elemei, amelyeket árnyaltan kell kezelni, és ezekre a későbbiekben magyarázatot ad. „Ami a fontos, és amit szerintem kommunikálni kell: a megbeszéléseinkből világosan kiderült, hogy sem Kelemen Hunor, sem az RMDSZ nem távolodik el az euroatlanti demokratikus értékektől és elvektől (...) Olyan magyarázatot adott, ami jelenleg lehetővé teszi számunkra a politikai stabilitás fenntartását és a koalíció működését” – mondta Nicolae Ciucă. 

Nyitókép: MATEUSZ WLODARCZYK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. augusztus 19. 20:15
A románok legfőbb fel nem ismert érdeke a Magyarország felé való orientálódás. Mert mi árthatunk nekik a legtöbbet (és mi is használhatunk nekik a legtöbbet). Amit csak a túlzott engedékenységünk miatt kerülhettek el eddig. De most kivételesen jól döntöttek. Az engedékenység és belátás legyen ezentúl az ő reszortjuk. Hisz ők raboltak tőlünk földet és hazánkfiát, nem mi tőlük. Nekünk ezzel szemben csak elvárásaink lehetnek. Amit ők teljesítenek. A politikai stabilitás fenntartása érdekében. Ez jó hozzáállás.
drrc
2022. augusztus 19. 18:19
Bla bla, fontoskodó majom, bla bla.
Galerida
2022. augusztus 19. 13:42
Érdekes világ az, ahol egy román politikus mondja meg, hogy mik az euroatlanti demokratikus értékek és elvek!
Vygo Vygodsen
2022. augusztus 19. 12:25
Milyen erdekes hogy a semmilyen magyarazat kielegitette Ciuca-t!Konnyen es hamar kielegul! Szokot segiteni neki a greczy? Most komolyan: vihar volt a biliben!Es Es abban kavargattak:Ionopotkivanok iohannis, a toobi roman politikus(mindegyik partbol), ballibsik, sorosistak a vilag minden tajarol.....Szanalmas, szerencsetlenek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!