Sting: „Az Ukrajnában zajló háború egy hazugságon alapuló abszurditás” (videó)

2022. augusztus 01. 16:11

Az énekes a szombati varsói fellépését szakította félbe, hogy az ukrajnai háborúról és a demokráciát érő fenyegetésről beszéljen.

2022. augusztus 01. 16:11
null

„Az Ukrajnában zajló háború egy hazugságon alapuló abszurditás” – jelentette ki a 70 éves énekes az oroszok inváziójára és a támadások mondvacsinált ürügyére utalva a szombati varsói koncertje közben.

Ha benyaljuk ezt a hazugságot, akkor ez a hazugság felfal minket”

– szögezte le az énekes.

Sting arra is felhívta a figyelmet, hogy „ha nem védjük meg a demokráciát, akkor nagy a veszélye annak, hogy elveszítjük. A demokrácia alternatívája a börtön, az elme börtöne. A demokrácia alternatívája az erőszak, az elnyomás, a bebörtönzés és a csend.” Az énekes szavait, amelyet a hívására egy lengyel színész, Maciej Stuhr fordított le a lengyel közönségnek, nagy ováció fogadta. A cselekvésre ösztönző beszéde után Sting a Fragile című, háborúellenes dalába csapott bele.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antal Béla
2022. augusztus 02. 13:53
... miből gondolják az emberek, hogy ha valamiben jók, akkor mindenhez IS értenek. Ennyi erővel Vadai Ági is ragadhatna basszgitárt és fikázhatná a Police-t. De Jakab Peti is leszólhatná az általános reletivitás elméletet. De akár Lovassy, Bródy vagy Geszti is beleszólahtna a belpolitikába, de Ők kultúráltabbak és ezt soha nem tennék!
Aerion
2022. augusztus 02. 12:48
sting egy kretén.
Sandokan74
2022. augusztus 02. 11:22
Szeretem Stinget, de....miért kell egy koncerten politizálni, nem ezért megyek oda, hogy a politikai állásfoglalását hallgassam, hanem, hogy Roooxanne.... Erről mi a véleménye: https://www.origo.hu/nagyvilag/20220801-megvertek-egy-gyereket-egy-londoni-ovodaban.html ?
hallgató
2022. augusztus 02. 10:16
Milyen lázadás az, amit Bono, Sting és Dave Gilmour (Pink Floyd) művel ujabban Ukrajna kapcsán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!