Újraindul az RMDSZ elnöki posztjáért Kelemen Hunor

2023. március 10. 15:16

„Tudom a célt, tudom az irányt: a magyarok nyertesei legyenek ennek az évtizednek” – írta.

2023. március 10. 15:16
null

Újabb elnöki mandátumra pályázik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tisztújító kongresszusán Kelemen Hunor – jelentette be pénteken közösségi oldalán a szövetséget 12 éve vezető politikus.

Bejegyzésében rámutatott: azért döntött a szövetségi elnöki munka folytatása mellett, mert a legjobb tudásával, tapasztalatával és erejével akar dolgozni a magyarokért, a szülőföldért. „Tudom a célt, tudom az irányt:

amikor példátlan fejlesztési forrás és lehetőség áll Románia és Erdély rendelkezésére. Ehhez kérem a kongresszusi küldöttek bizalmát áprilisban” – írta Kelemen Hunor.

A bejegyzéshez mellékelt videoüzenetben a bukaresti kormányban miniszterelnök-helyettesi tisztséget betöltő politikus bővebben is kifejtette: a következő években nagy változások lesznek a térségben, Romániában, az erdélyi magyarok szülőföldjén. Szerinte Románia és Erdély óriási ugrás előtt áll, hiszen az évtized végéig

mindeddig példátlan fejlesztési forrás áll a közösség rendelkezésére.

Úgy értékelte: szinte minden adott ahhoz, hogy Erdély az egyik leggyorsabban fejlődő régió legyen, „ahol nemcsak születni, de élni is jó”, ez viszont nem fog magától menni, a „feladat nem fogja elvégezni önmagát”, az RMDSZ-nek többet, jobban, okosabban kell dolgoznia a szülőföldért és a magyarok bizalmáért, ebből a munkából szeretné kivenni a részét.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cyklon
2023. március 10. 22:54
Az RMDSZ a leghosszabb ideig fennmaradt, túlélő kommunista párt, ezt én mondom nektek, itt élek Erdélyben ősrégi székely magyar családból származom, akiknek tagjai sokan elestek a magyar szabadságharcban és a két világháborúban .Személyesen ismertem Domokos Gézát, a Kriterion könyvkiadó kommunista vezetőjét, az első RMDSZ elnököt, aki a felvetésemre, hogy ki kell vívnunk mihamarabb radikális módon az önrendelkezést, azt mondta hogy előbb meg kell erősödnünk gazdaságilag, majd azután gondoljunk csak az autonómiára. Ez volt 1991- ben. Azóta kb.300000 magyar hagyta el Erdélyt, na jól megerősödtünk és a gazdaság a béka segge alatt van. Utána Markó Béla, ugyancsak elődjéhez hasonlóan a románok seggnyalója következett 1993-tól.Az ő ideje alatt Frunda György, Borbély László és Tokay György RMDSZ szenátorok szó szerint eladták a magyar érdekeket, a hirhedt neptun-i találkozókon,1993-ban, amikor titkos egyezségeket kötöttek az amerikai küldöttséggel és a román kormánnyal. Rabló banda. Mindmáig nem tudjuk, hogy miket egyeztek. 2011-ben jött Kelemen Hunor, a harmadik mákvirág. Közülük egy se mert kiállni a magyarok jogaiért, mindegyik az oszd meg és uralkodj politikát folytatta. Szerintem a legjobb alternatíva a Székely Nemzeti Tanács, az RMDSZ-t pedig felejtsük el.
kisgul
2023. március 10. 16:06
Váltsátok már le ezt a Iohannis faszát szopót!
még fokozza
2023. március 10. 15:56
hülyék ezek a székelyek is, mint a magyar
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!