Soros György: A világot ma sújtó krízis egyik forrása a mesterséges intelligencia

2023. június 16. 08:47

A tőzsdespekuláns szerint az AI segíti a zárt társadalmakat, és halálos fenyegetést jelent a nyitott társadalmakra.

2023. június 16. 08:47
null

Rövid időn belüli második cikkével jelentkezett Soros György – ezúttal a szlovákiai Denník N című újságban. A lap online felületén megjelent cikkben a birodalmát a hét elején a fiára ruházó spekuláns arról írt, hogy Oroszország ukrajnai veresége és a kínai-amerikai feszültségek enyhülése teret adhat a világ vezetőinek, hogy a civilizációnk elpusztításával fenyegető éghajlatváltozás elleni küzdelemre összpontosítsanak.

Soros szerint a világot ma sújtó többszörös krízis fő forrása a mesterséges intelligencia.

A második helyen az éghajlatváltozás, a harmadikon pedig az ukrajnai orosz invázió áll. A mesterséges intelligencia hihetetlenül gyorsan fejlődik, és a közönséges emberi intelligencia képtelen teljesen megérteni. Senki sem tudja megjósolni, hová fog vezetni minket. Egy dologban azonban biztosak lehetünk: a mesterséges intelligencia segíti a zárt társadalmakat, és halálos fenyegetést jelent a nyitott társadalmakra. Ennek oka, hogy az AI különösen jó abban, hogy olyan ellenőrzési eszközöket hozzon létre, amelyek segítségével a zárt társadalmak nyomon követhetik polgáraikat. Messze le vagyunk maradva az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Mindent meg kell tennünk, amit az éghajlatkutatók szükségesnek tartanak: mélyen és gyorsan csökkenteni kell a kibocsátást, el kell távolítani a légkörből a felesleges üvegházhatású gázokat, és vissza kell fagyasztani az Északi-sarkvidéket.

Oroszország ukrajnai inváziója negatív sokkot okozott a világnak, megzavarta az élelmiszerellátást és jelentős geopolitikai változásokat okozott. Mindazonáltal a tényleges eredmény sokkal jobb, mint amire számítani lehetett. Az ukrán hadsereg hősies ellenállást tanúsított, és az USA és Európa erős támogatásával megfordította a dolgokat. Az orosz hadseregről kiderült, hogy papírtigris, rosszul irányított és mélyen korrupt, írta Soros György.

Isten hozta Soros György playboy fiának pompás világában! - a milliárdos átadja a stafétát fiának, Alexnek

Hivatalos utódként adott első interjújában Alexander Soros közölte: családja 25 milliárd dolláros filantróp vállalkozása a szavazati és abortusszal kapcsolatos jogok támogatását fogja szolgálni.

Nyitókép: Alexander Soros Facebook-oldala 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alexis de Tocqueville
2023. június 18. 10:31
Be kell látni, penge az öreg még mindig.
Almassy
2023. június 18. 04:12
A Chatbot-okról később. A vén fa.z és a kis pö.s klónja rá akarja fogni az elmúlt 50 év szarkeverését a nyuszira. Hm...
Zolotarjov
2023. június 16. 13:35
Na ugye..
Kun Béla
2023. június 16. 11:26
A szavazók 67.5 % -a úgy véli hogy Soros jelenti a legnagyobb veszélyt a világra !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!