Egy kompra menekítették egy görögországi kórház betegeit az erdőtüzek miatt

2023. augusztus 22. 13:40

Az idős betegek matracokon fekszenek a hajó padlóján.

2023. augusztus 22. 13:40

Több tucat kórházi beteget költöztettek át egy kompra a Görögország északkeleti részén található Alekszandrúpolisz kikötővárosában a négy napja tomboló erdőtűz miatt.

A városi egyetemi kórházban fekvő 65 beteget kerekesszékekben és hordágyakon szállították a kikötőbe, ahol egy lehorgonyozott kompra vitték fel őket. 

Az idős betegek a hajóétterem padlóján szétszórt matracokon feküdtek, az ápolók hordágyakon fekvő betegeket láttak el, egy kanapén ülő férfi pedig saját infúzióját tartotta a kezében.

Több száz tűzoltó küzd a város közelében szombaton felcsapott lángokkal, amelyek a viharos erejű, forró szél miatt gyorsan szétterjedtek, füstfelhővel borítják be a várost, és élénk vörösre festik az éjszakai égboltot.

 

A rendőrség hétfő éjszakai tájékoztatása szerint a közeli, határ menti Lefkimmi település mellett vélhetően egy migráns holttestét találták meg egy leégett erdőben.

 

A szomszédos Mákri üdülőváros strandjáról további 14 embert mentett ki a parti őrség hajója. Az Alekszandrúpolisztól 150 kilométerre nyugatra fekvő Kavála térségében pedig két tűzoltót kórházba kellett szállítani, miután sérüléseket szenvedtek a Dialekto falu házait fenyegető erdőtüzek oltása során. A görög-török határ menti Évrosz régióban több település lakóit evakuálták, miután a hatóságok arra figyelmeztettek: magas a kockázata, hogy a következő napokban újabb erdőtüzek keletkeznek a térségben. 

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Sakis MITROLIDIS / AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. augusztus 22. 14:16
Csak nem komp-lett.
letsgobrandon-2
2023. augusztus 22. 13:58
de a migráncsoknak jut szállás... az a lényeg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!