Elképesztő: a lewinstoni volt idén az 565. tömeges lövöldözés Amerikában

2023. október 26. 15:03

És hol van még az év vége.

2023. október 26. 15:03
null

Mint arról beszámoltunk, újabb lövöldözés történt az Egyesült Államokban: a Maine államban található Lewiston városában 22 embert lőtt le egy tartalékos katona. További harminc embert megsebesült a támadásban.

Ezt is ajánljuk a témában

Ennek kapcsán a CNN felidézte: a csütörtöki volt az 565. tömeges lövöldözés Amerikában a 2023-as évben. Az oldal a  Gun Violence Archive nonprofit szervezetre hivatkozik, amely az FBI-hoz hasonlóan határozza meg a mass shooting (tömeglövöldözés) fogalmát: azokat a bűntényeket sorolják ide, ahol az elkövetőt nem számítva négy vagy több embert lőnek le.

Az amerikai híroldal idézi a KFF (korábbi nevén Kaiser Family Foundation) 2023-as felmérését is, amely szerint csaknem minden ötödik amerikai felnőtt valamely családtagját fegyver ölte meg. Ebbe a statisztikába beleszámolták a fegyverrel elkövetett öngyilkosságokat is. A felmérések szerint nagyjából ugyanennyi felnőttet fenyegettek meg fegyverrel, és hat felnőttből egy szemtanúja volt már olyan lövöldözésnek, ahol megsérült valaki.

A Gun Violence Archive igazgatója, Mark Bryant tavaly azt mondta a CNN-nek, hogy a kutatók mintegy 7500 helyről gyűjtik automatikusan az adatokat. Ezután átfésülik az eredményeket, kétszer ellenőrzik a médiaforrásokat, nyomon követik a rendőrséget, és hozzáadják ezeket az információkat a az adatbázishoz.

Nyitókép: MTI/AP/Androscoggin megyei seriff irodája

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. október 27. 10:51
Nos, a bűnözés világranglistáját jelenleg az Egyesült Államok, Dél-Afrika és Mexico vezeti, s ezekben az országban egyáltalán nem lehet szó szabadságról és demokráciáról.
patópál
2023. október 26. 23:27
"Ebbe a statisztikába beleszámolták a fegyverrel elkövetett öngyilkosságokat is." Épp elég komoly a probléma önmagában is, miért van szükség ilyen sunyi trükkökre?
Kybon
2023. október 26. 20:46
Ha már cnn, ott senkinek nem viszket az ujja a ravaszon...?
Proxima Centauri
2023. október 26. 19:44
Van ahol a gun szabad, van ahol a pálinkafőzés. Folklór. Bezzeg a székely nem lõvöldözik. Csak bicskázik. Mellesleg van alkotmány, amit nem úgy toldoznak-foltoznak, mint a parasztgatyát. Mondjuk azt nem is a Szájer eszkábálta össze egy éjszakai gyorsban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!