Kegyetlen rekord dőlt meg Amerikában

2023. december 05. 17:46

Ebben az évben már 38 lőfegyveres mészárlás történt az országban.

2023. december 05. 17:46

A múlt hétvégén történt lövöldözésekkel hátborzongató rekord dőlt meg az Egyesült Államokban – mutat rá a Guardian. A lap szerint a vasárnap Texasban és Washington államban pár órán belül elkövetett két támadás volt az év 37. és 38., több halálos áldozattal járó lövöldözése.

A hatóságok szerint gyilkosság-öngyilkosság okozta öt családtag halálát az oregoni Portland külvárosában, míg Dallasban egy 21 éves, korábban súlyos testi sértés miatt már vád alá helyezett férfi öt embert lőtt le egy házban, köztük egy kisgyermeket.

Ezt is ajánljuk a témában

2006 óta ez a legmagasabb szám az ilyen jellegű lövöldözéseket illetően egy adott évben, és már most megdöntötte a tavalyi 36-os rekordot – derült ki. A Guardian egy szemléltető ábrát is készített a véres rekordhoz kapcsolódóan.

Nyitókép: ANGELA WEISS / AFP

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2023. december 06. 10:01
munyáj :-))) Muszályt akartam írni. :-)
pragmatika
2023. december 06. 10:00
Ha tippelnem kellett volna, nagyjából én is a középnyugati, és déli államokra voksolok. Nem szívesen költöznék amerikába, de ha valamiért munyály lenne, akkor az valamelyik déli állam lenne. Ott még normálisak az emberek.
MaBaker
2023. december 06. 09:19
Érdekes statisztika, hogy az USA-ban a fehérek olyan arányban követnek el fegyveres gyilkosságot, mint ami Svájcban vagy Csehországban jellemző. A feketék ezzel szemben a szomáliai számokat hozzák.
MaBaker
2023. december 06. 09:16
Most akkor tessék nyilvánosságra hozni az elkövetők etnikumát és szexuális beállítottságát, valamint hogy gyógyszeres kezelés alatt álltak-e. Ezek fényében rögtön nem hadonásznának ezzel a statisztikával a Guardiannél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!