Repültek a kövek – újabb videón, ahogy a dagesztániak megtámadják az Izraelből érkező gépet

2023. október 30. 08:20

A hatóságok szerint a tel-avivi járat utasai jól vannak.

2023. október 30. 08:20
null

Mint arról vasárnap beszámoltunk, meg akarták lincselni a Tel-Avivből érkező gép utasait a helyi muszlim lakosok az oroszországi Dagesztánban. A Mahacskalába érkező gépből leszálló utasokat rohamrendőröknek kellett megvédeniük a pogromra készülő tömegtől.

Ezt is ajánljuk a témában

Az internetre felkerül felvételeken látható, amint a tömeg a repülőtér termináljában tombol, miután értesült az Izraelből érkező járatról. Egy másik felvételen pedig az látható, ahogy a tömeg a kifutópályán „allah akbart” kiáltozva közelíti meg a gépet. Szergej Melikov, Dagesztán kormányzója szélsőségeseknek és Oroszország ellenségeinek nevezte a megmozdulások szervezőit.

Hétfőre újabb információk illetve felvételek láttak napvilágot az esettel kapcsolatban. Ezen az új videón például az látszik, hogy kövekkel dobálták a gépet a feldühödött emberek.

Az időben elfojtott támadásban egyébként a hatóságok közlései szerint húsz ember sérült meg. A repülőgép utasai biztonságban vannak – közölték a hatóságok a Reuters-szel. A dagesztáni kormány hétfőn kora reggel azt mondta, hogy megerősítik a biztonsági intézkedéseket a hárommilliós köztársaságban.

Nyitókép: X

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. október 30. 17:33
A művelt társadalom?
rockercicc
2023. október 30. 11:03
Ne hívjátok már ezeket az állat alatti szintű véglényeket "embernek"!
lájkbajnok
2023. október 30. 09:39
Orbán: „Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket”
lájkbajnok
2023. október 30. 09:33
Mikor indul a nácitlanító különleges katonai művelet? Kipucolni ezt a koszfészket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!