„Szégyenletes koreográfia, Rózsa Sándor egy bandita volt!” – beleszállt a szerb ellenzék lapja a magyar szurkolókba

2023. október 15. 17:43

A lap újságírójának az sem tetszett, hogy a magyar szurkolók hangos füttyel fogadták a szerbek „koszovózását”, illetve egy részük a szerb himnusz alatt is pfújolt.

2023. október 15. 17:43
null

A magyar szurkolók szégyenletes koreográfiával, egy híres bandita, Rózsa Sándor képével fogadta a szerb válogatottat” – írja felháborodottan a Nova című ellenzéki hírportál, amelynek cikkét a Magyar Nemzet szúrta ki.

A lap újságírójának az sem tetszett, hogy a magyar szurkolók hangos füttyel fogadták a szerbek „koszovózását”, illetve egy részük a szerb himnusz alatt is pfújolt.

A magyarok Rózsa Sándort ábrázoló nagy zászlót bontottak ki, amely átívelte az egész lelátót. Ő volt a leghíresebb magyar útonálló, aki a 19. század folyamán tevékenykedett a mai Dél-Magyarország és a Vajdaság területén” – jegyezte meg a lap, amely szerint a magyar szurkolókat valószínűleg az motiválta ennek a koreográfiának a kivitelezésére, hogy Rózsa Sándor élete egy részét Szabadkán és Újvidéken élte le, amin bizonyára a péterváradi raboskodást kell érteni, de ez nincs benne a cikkben.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PeterWeber
2023. október 16. 18:05
Akár a hvg is írhatta volna...
Reszelő Aladár
2023. október 16. 11:18
Robin Hood mi is volt? Ha ő egy hős. Mert a dominánk kultúra úgy hivatkozik rá. Pedig ő is csak útonálló volt, aki erőszakkal vett el másoktól valamit és utána a saját belátása szerint egy részét újraosztotta. Ki szokott még ilyet tenni? Csak nem a kommunisták? Amúgy pedig amikor Rózsa Sándor élt, akkor a Vajdság a Magyar Koronához tartozott, Nándorfehérvár pedig egy olyan végvár volt, amit legutoljára mi tudtunk még megvédeni. Amúgy meg a Balkán hegyei miatt relatív kicsit az élhető terület, emiatt meg sok a népírtás arrafelé.
Gonella
2023. október 16. 10:49
a habsburgok szemében a szabadságharc is banditák és rebellisek lázongása volt, ugyan rs nem volt egy szent ember, de csapatával harcolt a szabadságharcban és nem a habsburgok oldalán! a szerbek szerepét meg ismerjük! más idők voltak azok!
tikkadt-szocske
2023. október 15. 20:09
Hunyadi Mátyás kifeszített képe sokkal jobb lett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!