Biztonsági fenyegetés a Telegraph megvásárlása

2023. december 27. 06:47

A külföldi kormányok tulajdonában lévő, vezető piaci pozícióval rendelkező újságok esete már teljesen más tészta, mintha egy olyan magánmogul venné meg őket, mint Murdoch.

2023. december 27. 06:47
null
Phillips Damien
The Critic

„A Daily Telegraph és a Spectator közelgő eladása nem az első eset, hogy ikonikus brit médiamárkákra külföldi vevők vetnek szemet.

Lényeges különbség van azonban aközött a felháborodás, amely a Times és a Sunday Times Rupert Murdoch általi megvásárlását kísérte az 1980-as években, valamint a Barclay testvérek és a Redbird IMI között létrejött üzlet miatti mély aggodalom között.

Az International Media Investments („IMI”), bár technikailag magáncég, egy befektetési alap, amely szoros kapcsolatban áll az Egyesült Arab Emírségek kormányával. Bár az ajánlathoz a Redbird Capital Partnerst, egy amerikai céget vontak be, az eladás csak egy kisebb része az IMI és a bajba jutott Barclays közötti nagyobb üzletnek.

Az emirátusok alapjai milliárdokat fektettek be orosz stratégiai eszközökbe is.

A külföldi kormányok tulajdonában lévő, vezető piaci pozícióval rendelkező újságok esete már teljesen más tészta, mintha egy olyan magánmogul venné meg őket, mint Murdoch.”

Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. december 27. 19:16
Aggódunk az amerikai demokráciáért! Számos megnyilatkozásuk nem áll összhangban a közös értékekkel, mint a demokrácia, a szabadságjogok, valamint a jogállamiság. A népek önrendelkezése és szuverenitásának tiszteletben tartása területén az USA jelentős deficitben van! Haladéktalanul szüntessék meg más államok presszionálását! Haladéktalanul kezdjenek hozzá az USA demokráciájában fellelhető súlyos hiányosságok felszámolásához!
Chardonnay99
2023. december 27. 15:18
Végül még az is kiderül, hogy a nemzeti kézben lévő sajtó nem is olyan rossz dolog?
Ehetős Odó
2023. december 27. 12:53
Óh, eddig tartott a Szent Szabadpiac dogmája?
EX_Terminator
2023. december 27. 10:33
Bezony.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!