Több ezer muszlim tüntetett karácsony előtt Olaszországban

2023. december 24. 17:37

Súlyos ellentétek kerültek a felszínre Monfalcone városában.

2023. december 24. 17:37

Muzulmán tüntetést tartottak szombat este az északkeleti Monfalcone városában, a tüntetők egyenlőséget követeltek a vallásgyakorlásban is az olaszok és a bevándorlók között; a polgármester szerint viszont a muzulmán közösség saját szélsőséges életmodelljét akarja elismertetni, semmilyen tiszteletet nem tanúsítva a keresztény karácsony ünnepe iránt.

Az Ansa hírügynökség jelentése szerint legalább nyolcezren vonultak végig Monfalcone belvárosában

a muzulmán  közösség imahelyeinek korábbi bezárása ellen tüntetve. A megmozduláson a helyi és Olaszország más részeiből érkezett muzulmánok, valamint az őket támogató szervezetek és politikusok vettek részt. 

Mindannyian Monfalcone lakosai vagyunk. Nemet mondunk a megosztottságra”

– írták a menetet vezető transzparensre. A tüntetők olasz és európai zászlókat lobogtattak.

A demonstrációt Monfalcone iszlám vallási közössége vezetője, a szenegáli Bou Konate szervezte, aki 1984 óta él az országban, és korábban kétszer is a városi önkormányzati testület tagja volt. Úgy nyilatkozott, a tüntetéssel a polgármesternek Anna Maria Cisintnek, a Liga politikusának akartak üzenni: nyissa meg mindenki előtt a várost, ahol a lakosok egyharmada bevándorló. „Készen állunk az együttműködésre” – hangoztatta.

(MTI) 

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: RICCARDO DE LUCA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2023. december 27. 20:23
Kivancsi lennek, mit szolnanak, ha az o hazájukban tuntetnenek kulfoldiek a karacsony mellett…😁
Akitlosz
2023. december 25. 11:03
Akkora egyenlőséget vallásgyakorlásban, mint mekkora Mekkában is van!
petronius50
2023. december 25. 06:59
"Több ezer muszlim tüntetett karácsony előtt Olaszországban Súlyos ellentétek kerültek a felszínre Monfalcone városában." Na pont az ilyen kellemes események, amelyeket csírájában el kell folytani Magyarországon. No migránsgettó, nulla betelepítés, nulla támogatás és segély a gazdasági migránsoknak (ne keverjük a tényleges menekültekkel) Határzár és jogi megerősítések. Azért, hogy véletlenül se tudjanak nálunk gyökeret verni. Kb. úgy, mintha a tarackot sem engedjük szaporodni ott, ahol gondozott kertet szeretnénk.
nagycsaba
2023. december 25. 05:36
Teljesen igazuk van. Ők a kereszténységet hamis vallásnak tartják.Elismerik,hogy igaz volt de utánna jött az ővék és az az érvényes. Na most a fehér ember mit művelt annó ( bioszorkányégetés,keresztesháborúk stb...) Ők még mindig úriemberek a fehérekhez képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!