A „józan igazság" miatt kesereg a német lap, amiért nem vonják meg Magyarország szavazati jogát

2024. január 18. 11:29

A Süddeutsche Zeitung újságírója igazat ad az Európai Parlamentnek, és úgy véli, jobb lenne az Unió Orbán Viktor nélkül, ám azt is elismeri, hogy a tagállamok nem vennék el Magyarország szavazati jogát nagy többséggel. Szerinte egy cinikus azt mondaná, hogy az EP-képviselők által nagy harsánysággal elfogadott állásfoglalás csak egy darab papír.

2024. január 18. 11:29

„Idealistaként az ember azt mondaná, jó, hogy legalább az Európai Parlamentben ki mernek állni a korrupt autokrata Orbán Viktorral szemben, és nagy többséggel követelik azt, amit az állam- és kormányfők nem mernek" – írja véleménycikkében Hubert Wetzel, utalva arra, hogy az európai politikusok egy része megvonná Magyarország szavazati jogát.

A Süddeutsche Zeitung újságírója azt állítja,

egy cinikus azt mondaná, hogy az EP-képviselők által nagy harsánysággal elfogadott állásfoglalás csak egy darab papír,

míg „realistaként az ember azt mondja, a Parlamentnek igaza van abban, hogy bírálja Orbán Viktort”. A publicista úgy véli, valószínűleg sok minden jobb lenne az Európai Unióban, ha a magyar kormányfő nem lenne ott.

De ott van, és a kormányok között nincs elég nagy többség ahhoz, hogy megvonják a szavazati jogát. Ez a józan igazság

– jelentette ki Hubert Wetzel.

Korábban azt mondta, Magyarország javaslata Ukrajna segélycsomagjáról teret enged Orbán Viktornak arra, hogy zsarolhasson, de legalább azt bizonyítja, hogy nem ideológiai okokból torpedózná meg a finanszírozást. Az újságíró azt sem titkolja, hogy idegengyűlölőnek tartja a magyar miniszterelnököt, ám tiszteletre méltónak nevezte az EU-csúcson hozott döntését.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Fabrice Coffrini

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. január 19. 07:47
Német vörös dugó dani félék Merkel megnyitott lingnit bányával törődjön.
survivor
2024. január 18. 16:32
Ez az egész magyar-kérdés megoldható lenne: KI KELL ZÁRNI minket. Ha nincs jogszabályi háttere az , EU majd megalkotja !!! Munkára.... !!!
survivor
2024. január 18. 16:25
Bátran zárják ki az ellenszegülőket az EU-ból !! Most, rögtön ! Akkor nyugodtan korridort nyithatnánk pár millió migrinek: Szeged-Bécs Szeged.Berlin charter járatokkal....
survivor
2024. január 18. 16:22
Nem értem: Miért nem ZÁRNAK KI minket ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!