Kórházba szállították Ferenc pápát

2024. február 28. 14:17

A katolikus egyházfő péntek óta gyengélkedik.

2024. február 28. 14:17
Ferenc pápa konzisztóriumot tart a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2016. november 19-én, az irgalmasság szentévének lezárására előtti napon. A találkozón a pápa tizenhét új bíborost iktatott be, akik közül tizenhárman a 80 év alatti életkoruknál fogva a konklávé tagjaiként szavazhatnak a katolikus egyházfő utódjának kijelöléséről. (MTI/EPA/Maurizio Brambatti)

Róma egyik központi kórházába ment kivizsgálásra Ferenc pápa szerdán, miután továbbra is gyengélkedik influenzás megbetegedés miatt – jelentette az ANSA olasz hírügynökség. Ferenc pápát egy fehér színű Fiat 500-as jármű vitte a kórházig, amely a Tevere folyón levő szigeten működik.   

Az egyházfő reggel részt vett a szerdai általános audiencián, amelyen a beszédét egy munkatársa olvasta fel helyette. 

Az audiencia után a Vatikánból a kórházba ment. „Még mindig náthás vagyok” – mondta a pápa a meghallgatáson. Ferenc pápa péntek óta gyengélkedik. Az utóbbi napokban lemondta programjait, de a vasárnapi beszédét megtartotta a Szent Péter téren. A 87 éves pápa november végén is influenzás volt. Akkor a Gemelli-klinikán vizsgálták ki, és lemondani kényszerült decemberi külföldi útját Dubajba, ahol a nemzetközi klímakonferenciára várták.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Maurizio Brambatti

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:09
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­­­l­­á­n­­y­­­o­­­k­­­ ­­­v­­­á­­­r­­­n­­­a­­k­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
emesealma1
2024. február 29. 10:18
Most náthás vagy influenzás? Mert azért az nem mindegy.....
zlorinczi
2024. február 28. 15:02
Az igazi 85 esztendős korában olyan volt, mint a huszárkapitány, de emeritált, gyengeségre hivatkozva. Ez pedig még itt van, és még mindig nagyon akar tovább pontifikálni.
antal-2
2024. február 28. 14:53
Nála sincs nyájimmunitás? Mit szól hozzá a nyája?...csak nehogy a mája bánja! Még jó, hogy a nyájimmunitás megvédett minket a covidtól, influenzától, most az oltatlan gyerekeket a kanyarótól, RSV-től, majomhimlőtől. Jó, hogy hallgattunk Merkely professzorra! Kár lett volna ekkora koponyát elpazarolni köztársasági elnöknek! Nem aláírt volna hanem lepecsételte volna az összes törvényt. Beküldte volna vizsgálatra a Ceci néninek aki megállapította volna, hogy a szennyvízben növekedett az ellenzék koncentrációja. Alapbetegsége függőséget okozott ezért felfüggeszti a törvény kihírdetését és újraoltásra visszaküldi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!