Nagy a baj: már börtönökből toborozna az ukrán hadsereg

2024. május 11. 15:59

Így mintegy 20 ezer fővel több katonájuk lenne az igazságügyi miniszter szerint.

2024. május 11. 15:59
null

Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ukrajna akár 20 ezer főt is toborozhat börtöneiből, amelyek így is túltelítettek – mondta Denisz Maljuska a BBC-nek, amelyet a Kyiv Independent szemlézett. Kijevben erről egyébként május 8-án fogadtak el törvényjavaslatot, amelyet még márciusban kezdtek kidolgozni a parlamentben. Igaz, akkor még az igazságügyi miniszterhelyettes arról beszélt, hogy így akár 26 ezer fő is csatlakozhat a fegyveres erőkhöz, és további 50 ezer fő előtt is megnyílik a bevonulás lehetősége, akik már szabadultak börtönökből.

Maljuska elismerte, hogy valóban nem tud pontos számokat mondani erről, mert az a részletektől függ. Elismerte azt is, hogy a döntés nagyban emlékeztet Oroszország lépésére, amikor is vagy 50 ezer börtöntölteléket engedtek ki, hogy harcoljanak Ukrajna ellen. Legtöbbjük egyébként a Wagner zsoldoscsoporthoz csatlakozott.

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukasmacska
2024. május 15. 13:37
- Parancsnok úr, a háború az magánügy vagy közügy? - Természetesen közügy!!!! - Na attól vagyok én 10 évre eltiltva!
szabadabb
2024. május 12. 01:50
Nem mindegy hogy azzal kezded a háborút hogy rabokat küldesz a frontra... ... vagy ,hogy azzal fejezed be!!! De persze jó ötlet így kapnak még egy esélyt a szökésre!
Sándor Hangonyi
2024. május 11. 19:33
...a minőségi különbségek figyelembe veendők...az egyik fél az elit kímélésére alkalmazott fizetett módszere, a másik fél a már régen vesztett elit pótlására ellentételezés nélküli módszere...a két lehetőség jellemzőt lehet mérlegelve leosztani, kétségtelenül az élet a tét, és annak feltételezett folytatható minősége...
2024. május 11. 18:39 Szerkesztve
A banderisták ezt már 2022-ben megjátszották a lakosságnak kiosztott gépkarabélyokkal egyidőben. Abban az időben amikor az elfogott helyi oroszokat és katonákat kikötötték és tökön lőttek, az emberiesség és a Genfi egyezmények értelmében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!