Mediawave 2010

2010. április 28. 11:32

Húszéves lesz 2010-ben a Mediawave. A fesztivál elsősorban filmes és zenei, de a programban minden évben kiállítások, konferenciák is szerepelnek.

2010. április 28. 11:32

Az öt országos szakmai szövetség fesztiválminősítési programjában kiválónak ítélt, tavaly a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által zöld fesztiválnak minősített, évente 30 ezer látogatót vonzó MEDIAWAVE – „Fényírók Fesztiválja” Nemzetközi Film- és Zenei Fesztivál idén ünnepli 20. évfordulóját. Az esemény 20 év után új helyszínen, új koncepcióval három hétvégét felölelően 2010. április 30 - május 8. között Szombathelyen, valamint május 13 - 16. között az Őrségben és Burgenlandban, továbbá a hármashatárnál kerül megrendezésre.

Szombathelyen április 30. és május 8. között rendezik meg a fesztivál programjait, de május 13 - 16. között Őriszentpéteren, Rudersdorfban, valamint a zárónapon a hármashatárnál is lesznek rendezvények. Az esemény tematikus rendezvényeit a három hétvége mentén építették fel a szervezők, így az elsőn a Tánc Világnapjához kapcsolódóan táncos produkciók; népzenei, illetve latinos irányultságú formációk lépnek színpadra, valamint idén is megrendezik a Thanks Jimi Napot. Filmvetítések a fesztivál ideje alatt folyamatosan lesznek, illetve a filmes kísérőrendezvények között sor kerül például a Filmklubszövetség gyűlésére, dokumentumfilmes konferenciára, valamint egy nemzetközi találkozóra is, melynek során a gyártásban és forgalmazásban alkalmazható új technikákról beszélgetnek majd az egybegyűltek.

Az utolsó hétvégén a környezetvédelem és a környezettudatos életmód tematikájához kapcsolódnak a programok, amelynek keretében a szellemi határok bontogatása is fontos szerephez jut. Jazz-és ökofesztivál ez egyben, amikor a népi kultúra kerül középpontba, de mellette Növelés vagy nevelés címmel egy nemzetközi konferencia is lesz, amelyen a közönségnevelés új, európai módszeréről beszélgetnek majd a szakmabeliek. A filmes és zenei programok, szakmai rendezvények mellett idén is megszervezi műhelymunkáit a Passport Control, amelyben idén fotós, filmes, zenei, VJ és filmkritika író workshopokat tartanak a fesztivál ideje alatt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!