Ötnapos lesz a Nemzeti Vágta

2010. április 20. 16:20

Június 2-6. között ismét megrendezésre kerül a Nemzeti Vágta budapesti futama a Hősök terén, mely ötnapossá válik és egy új pályát is létesítenek az 56-osok terén.

2010. április 20. 16:20

Közel 300 résztvevő település, új szabályok, 14 vidéki előfutam, 5 naposra bővülő rendezvény Budapesten és a magyar lófajták versenye - ez mind a 2010-es Nemzeti Vágta, mellyel gróf Széchenyi István emlékének adóznak. Idén az 56-osok terén, a Széchenyi pályán is lesznek lóversenyek és bemutatók, az Országkonyhán pedig megkóstolhatjuk a vidék jellegzetes magyar ételeit. Az Andrássy úton kialakított Vágta Korzón minden induló magyar település bemutatja helyi jellegzetes tárgyait, gasztronómiai fogásait és hagyományait.

Két újítás is született a verseny szabályaiban: külön díjazzák a futamokon résztvevő magyar lófajtákkal versenyzőket, valamint a profi zsokék és 50 fölötti hendikep számú lovak nem indulhatnak a versenyen - a nagyobb esélyegyenlőség kedvéért. Idén nyeregbe száll Hajas László, Hujber Ferenc, Pintér Tibor, Stohl András és Terecskei Rita a jótékonysági sztárfutamon.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luccy
2010. április 21. 11:23
Miért pesten van a Nemzeti Vágta? Miért nem valahol az alföldi pusztán?
zoli29
2010. április 20. 17:21
Én egyáltalán nem voltam ellene az ötletnek csak azért mert egy ex-SZDSZ-es celeb volt az ötletgazda (Geszti egy tehetséges gyerek, ezt el kell ismerni). De lássuk be: a Nemzeti Vágta nem volt valami nagy durranás. El nem tudom képzelni, mit fognak 5 napon keresztül csinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!