Nick Cave-et lopással vádolják

2010. október 07. 09:03

Az énekes Grinderman nevű formációjának új lemezén az egyik dal plágium - állítja egy skót zenész. Frankie Duffy beperli Cave-et, ha nem kompenzálják a - szerinte - nyilvánvaló lopás miatt.

2010. október 07. 09:03

A skót Frankie Duffy azt állítja: a Grinderman nemrégiben megjelent második lemezén szereplő Palaces Of Montezuma című dal az ő szerzeménye, Nick Cave pedig egyszerűen lenyúlta a dalt. Duffy 2005-ben rögzítette Grey Man című számát korábbi zenekarával, és az a dal jelentős hasonlóságokat mutat a Palaces Of Montezumával.

Duffy elmondta: „Ha valaki meghallgatja a két dalt, azonnal kiszúrja a hasonlóságokat. Leültem a gitárommal, és végigjátszottam a két dalt, és totálisan ugyanazok az A, E és B hangok szerepelnek mindkettőben. Ezeket a hangokat persze bárki szabadon használhatja, de más hasonlóságok is vannak, például a vokálrészek egy része is teljesen egyezik. Bárki meghallgathatja, hogy ugyanaz a dal a kettő. Bár a zenekar, amellyel felvettük, már feloszlott, de a Grey Man még most is kint van a MySpace-oldalamon” - tette hozzá a skót zenész, aki fontolgatja, hogy bírósághoz fordul a jogsértés miatt.

Cave nem gyulladt be túlságosan. A minap egy londoni koncertjén a Palaces Of Montezuma eljátszása előtt elmondta: „Egy 17 éves gyerek beperelt a szám miatt, pedig szó sincs lopásról, a dalt a feleségemnek írtam” - majd szakállas dobosára, Jim Sclavunosra mutogatott.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!