Brit filmdíjak VI. Györgynek

2010. december 07. 14:22

The King's Speech (A király beszéde) című alkotás nyerte a Brit Független Filmdíjat. A legjobb filmnek járó elismerés mellett a három főszereplőt is kitüntették.

2010. december 07. 14:22

Négy fontos kategóriában nyert Brit Független Filmdíjat Tom Hooper The King's Speech (A király beszéde) című alkotása. A független forrásból készült produkciókat jutalmazó ceremónián ez lett a legjobb film, a dadogással küzdő VI. György királyt alakító Colin Firth a legjobb színész, Helena Bonham Carter és Geoffrey Rush pedig a legjobb epizódszereplők. David Seidler a legjobb forgatókönyvíró elismerését vehette át.

Carey Mulligan az Isiguro Kazuo Ne engedj el című regénye alapján Mark Romanek rendezésében készült filmben nyújtott alakításáért vehette át a legjobb színésznőnek járó díjat. A legjobb rendező az első filmes Gareth Edwards lett Monsters című, fillérekből forgatott sci-fijével. A próféta című francia börtöndráma lett a legjobb külföldi film, az Enemies of the People (A nép ellenségei) című kambodzsai harcmezőkről forgatott produkció pedig a legjobb dokumentumfilm.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!