Christopher Nolan

2011. január 28. 13:00

Szégyen, gyalázat! Az Eredet zseniális rendezőjét nem jelölte az Amerikai Filmakadémia Oscarra. Sebaj, talán jövőre készít egy több tér- és idősíkban játszódó világháborús drámát.

2011. január 28. 13:00

A brit Christopher Nolan nem áltatja nézőit azzal, hogy elvont, haldoklós-szenvedős, nézhetetlen művészfilmeket készít, melyeket aztán a New York-i kritikusok jóízű csettintésekkel és bősz bólogatással ismernek el. Nolan közönségfilmeket készít. Közönségfilmeket, melyek azonban bővelkednek a hihetetlen csavarokban, a nagyszerű színészi játékban, az eredeti megoldásokban és újító ötletekben. A rendező a Mementóval robbant be a köztudatba: a fekete-fehér, visszafelé elmesélt történet az egész szakmát földhöz vágta. A nyomasztó Álmatlanság és a csavaros Tökéletes trükk után a Batman-filmek hoztak neki újabb hatalmas sikert, a zseniális Heath Ledgernek pedig halhatatlanságot.

Na de mi kell Oscarnak? Kate Winslet pár éve még azzal viccelt, hogy egy Holokauszt-filmmel biztos nyerne. És lőn: 2009-ben átvehette a legjobb női főszereplőnek járó díjat A felolvasóban nyújtott alakításáért. Azért reméljük, Christopher Nolan nem nyergel át a sírós drámákra, hiszen a Coen-fivéreket is azért favorizálják, amiért darabolás megy majd' minden mozijukban.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2011. január 31. 21:59
Az eredet egy túlértékelt film. Dramaturgiailag túlkomplikált , és sűrű. Persze még így is az egyik legjobb film 2010-ben , de közel sem olyan kultikus , mint amilyen lehengerlő a sajtója. Engem egy picit a Matrix-ra emlékeztet.
HSL
2011. január 30. 15:04
az eredetnek arany málna díjat se adnák, akkira gyenge mátrix/dark city utóérzet volt
Chanyi
2011. január 29. 20:08
...és a szereplők közt semmiféle kapcsolat, viszony ilyesmi nincsen, pedig jó színészek játszanák őket. ( Joseph Gordon-Levitt pl. a "500 Days of Summer"-ért sztem kaphatott volna Oscart.)
Chanyi
2011. január 29. 17:50
...drótokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!