Magyarok kísérik Stinget

2011. április 27. 12:00

A budafoki Dohnányi Zenekar játszik Sting Symphonicity turnéján Budapesten és Grazban is.

2011. április 27. 12:00

Stinget eddig a londoni Királyi Filharmonikusok kísérték, most pedig a 40 éves Dohnányi Zenekarra esett a választás. Júniusban Budapesten, majd Grazban zenélnek együtt, ugyan személyesen még nem találkoztak, egyelőre korábbi koncertfelvételen elemzik, hogy mit is kell majd csinálniuk.

Hollerung Gábor elárulta: „Általában nem szokott ekkora balhé lenni, hogy az emberek a beosztásnál azért küzdenek, hogy benne legyenek. A show-ban is közre kell működni. Tehát ebből a szempontból is az a tény, hogy egy fiatal, a műszaki határokon túl is bármilyen műfajban otthonlévő együttesről van szó, szerintem szempont lehetett, hogy minket választottak” - tette hozzá a zeneigazgató.

Az együttes az utóbbi években többször lépett fel jazz, pop és rock előadókkal Németországban, Ausztriában, de turnéztak Franciaországban, Olaszországban és Mexikóban is. Sting legutóbb tavaly ősszel adott teltházas koncertet Budapesten, akkor a Royal Philharmonic Orchestra kísérte. A mostani turné a tavalyi folytatása.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!