Újra megnézhetjük Modigliani szülőházát

2011. április 14. 10:57

Ismét látogatható Amedeo Modigliani olasz festő- és szobrászművész szülőháza Livornóban.

2011. április 14. 10:57

Két év után újra látogatható Amedeo Modigliani szülőháza. A Livorno központjában található épületnek, ahol az olasz festő- és szobrászművész 1884-ben világra jött, jelenleg a Guastalla-fivérek a tulajdonosai. A házban található múzeum sorsáról a testvérek között vita van, ezért a Modigliani-ház 2009-től zárva volt.

Most az olasz kikötővárosban zajló európai vitorlásverseny alkalmából nyitották meg újra az épületet, és Guastalláék azt ígérik, hogy nyitva is marad. A kétemeletes ház nem őriz eredeti Modigliani-művet, de láthatók a család bútorai, a művészről gyerekkorában készült fényképek és korabeli dokumentumok.

Az olasz sajtó viszont aggódik: „Milyen múzeumház az, amelynek bejárata a videójátékbolt és fodrászüzlet között található?” - olvasható a Corriere della Sera című napilapban, amely azt javasolja, hogy a város önkormányzata magánszemélyek helyett alapítvány kezébe adja a múzeumot.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barom segédmunkás
2011. április 14. 11:46
Picasso a kriksz-kraksz -ival elbújhat Modigliani mögött!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!