Fotókiállítás nyílik Esztergomban II. János Pálról

2011. november 04. 17:45

A tárlat főként a katolikus egyházfő kelet-európai útjairól szól.

2011. november 04. 17:45

Fotókiállítás nyílik II. János Pál pápáról hétfőn Esztergomban, a Szent Adalbert Központban; a tárlat főként a katolikus egyházfő kelet-európai útjairól szól. Piotr Jantos krakkói fotóművész portréfotó-sorozatot állított össze a boldoggá avatott egyházfőről, ezt egészítik ki Szirányi János fotográfus képei, amelyeket a pápa magyarországi látogatásai alkalmával készített.

A kiállításon szemelvényeket és életképeket láthatnak az érdeklődők a szentatya életútjáról, munkásságáról és szerepéről a kelet-közép-európai kommunista diktatúrák összeomlásában. A fotósorozat időrendet követ: Karol Wojtyla plébánosi, majd püspöki, érseki, bíborosi éveiről, illetőleg a pápasága idejéről készített felvételek láthatók.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2011. november 05. 20:39
"Felhívták a figyelmet arra, hogy a pápát "karizmatikus egyházi vezetőként idézi meg a fotósorozat, de a hangsúlyt elsősorban emberi arcára helyezi, tekintetében ott látható az egész ember. "
bükk
2011. november 05. 20:21
hö-hö, ez a képernyővédő képem.
Fakutya ezredes
2011. november 05. 11:11
Csak autosoknak, merugye tomegkozlekedes az nincs. Kosz, katolikus egyhaz, Tetenyi, Jobbik, Lmp.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!