A Székely Sziget miatt áll a bál Romániában

2012. július 10. 11:25

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Székely Sziget rendezvénynek adott székek és padok miatt támadják a kézdivásárhelyi önkormányzatot. A Kovászna megyei román prefektus minden olyan rendezvényt tiltana, amelynek a nevében a székely szó szerepel.

2012. július 10. 11:25

Kézdivásárhely polgármestere, Bokor Tibor szerint nem állják meg a helyüket a vádak, melyek szerint az önkormányzat finanszírozta vagy szervezte volna a Székely Sziget nevű rendezvényt. Bokor szerint bármilyen nonprofit, civil szervezet által bejelentett rendezvényre biztosítanak bizonyos kellékeket, ez azonban nem jelenti azt, hogy egyet is ért a rendezvény céljával, üzenetével.

Idén a Betyársereg meghívása helyiek között is kiverte a biztosítékot, a civilek szerint ők lejáratják a székely autonómia ügyét. A román sajtó főleg a Kárpátia meghívását sérelmezte. Codrin Munteanu, Székelyföld prefektusa kijelentette: erőfeszítéseket tesz, hogy az önkormányzatok ne támogathassanak olyan rendezvényt, amelyek nevében szerepel a „székely” szó.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!