Váci Világi Vigalom a hétvégén

2012. július 25. 11:20

Tizennégy helyszínen zajlanak a hétvégén a Dunakanyar legnagyobb fesztiválja, a Váci Világi Vigalom programjai. A jubileumi, huszadik vigalom csaknem száz ingyenes programot kínál.

2012. július 25. 11:20

Minden eddiginél több, összesen tizennégy helyszínen zajlanak a hétvégén a Dunakanyar legnagyobb fesztiválja, a Váci Világi Vigalom programjai. A jubileumi, huszadik vigalom csaknem száz ingyenes programot kínál, a fellépők négy színpadon váltják egymást. Az idei fesztivál fő újdonsága, hogy a tavaly óta felújított három belvárosi sétálóutcában is zajlanak majd a programok július 27. és 29. között, így bőven lesz hely például utcaszínházi előadásra, gólyalábas produkcióra vagy épp a tűzzsonglőrök fellépésére. Lényegében az egész belvárost ellepik majd a vendégek, akiket országosan ismert és helyi előadók, együttesek szórakoztatnak – mondta el Vigh Mihály főszervező, a Váci Városimázs Kft. ügyvezető igazgatója.

Fellép a vigalomban például Charlie, a Hooligans, a Ghymes és a gyerekek egyik kedvence, az Alma együttes, de Berecz András mesemondó is valószínűleg sokakat vonz majd – jelezte a főszervező. A könnyű műfajok mellett a komolyzenei és templomi hangversenyek is fontos szerepet kapnak a három nap alatt, de a zsibongást, az igazi fesztiváli hangulatot kedvelők sem fognak csalódni – derül ki a programfüzetből. A kirakodóvásárban vagy a kézműves foglalkozásokon megfáradt közönség a Duna-parti ökörsütésen csillapíthatja éhségét.

A testvérvárosi produkciókban is bővelkedő idei vigalom számos kísérő rendezvénye közül a Váci Értéktár tárlatai külön is említést érdemelnek. Továbbra is látogatható Hincz Gyula Erdély című kiállítása, július 27-én pedig megnyílik Dávid Botond székelyudvarhelyi fotóművész I'm your man című különleges tárlata, amelyen egyetlen férfi „millió arca” figyelhető meg. A városi galériában olyan egyedi képek kínálnak kikapcsolódást a jubileumi váci vigalom idején, amelyek egy úgynevezett lyukkamera köré lazán szerveződött hét fotográfus világlátásába engednek betekintést. A belvárosi Margaréta kávéházban a Váci Világi Vigalom 20 éves történetét feldolgozó fotókiállítás nyílik július 25-én, a tárlat augusztus 7-ig látogatható.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!