Redford: Jövőre is megrendezik a Sundance londoni változatát

2012. október 23. 10:07

Jövőre is megrendezik a Sundance londoni változatát – jelentette be Robert Redford, az amerikai Sundance független filmfesztivál alapítója. A következő londoni mustrára 2013. április 25. és 28. között kerül sor az O2 arénában.

2012. október 23. 10:07

Jövőre is megrendezik a Sundance londoni változatát – jelentette be Robert Redford, az amerikai Sundance független filmfesztivál alapítója. Az Oscar-díjas színész-rendező közleményét a The Guardian című brit napilap online kiadása idézte hétfőn. Mint fogalmazott: a Sundance-t a közönség meleg fogadtatásban részesítette, és így a következő londoni fesztivál még izgalmasabbnak ígérkezik.

Az első londoni Sundance-t áprilisban tartották meg. A programot az előtte Utahban lezajlott Sundance filmfesztivál műsorából válogatták a szervezők. A 27 produkció között 14 játékfilmet és nyolc rövidfilmet is vetítettek, több európai premierre is sor került. A bemutatók mellett 17 zenei fellépés gazdagította a filmmustra kínálatát. A következő londoni mustrát 2013. április 25. és 28. között rendezik meg az O2 arénában.

A Sundance filmfesztivált 1978-ban indította útjára Redford, és a seregszemle azóta a világ legismertebb független filmes Mekkájává nőtte ki magát. Többek között Steven Soderbergh, Paul Thomas Anderson és Quentin Tarantino karrierje is a utahi fesztiválon kezdődött.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!