Biztosított a Kaposfest jövője

2013. augusztus 14. 20:55

Nem lesz anyagi akadálya annak, hogy az elkövetkező években is a mostani színvonalon rendezhessék meg a Kaposfestet – hangsúlyozta Bolyki György igazgató a kaposvári nemzetközi kamarazenei fesztiválon tartott szerdai sajtótájékoztatón.

2013. augusztus 14. 20:55

A fesztiváligazgató utalt arra, hogy ugyan a jelenlegi, 110 millió forintos költségvetésen már nem lehet csökkenteni, ha meg akarják őrizni a színvonalat, de erre nem is lesz szükség. A Nemzeti Kulturális Alappal 2016-ig van szerződésük, és számíthatnak Kaposvár önkormányzatának a támogatására is – tette hozzá.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy 2009-ben, a gazdasági válság legnehezebb évében nem kis bátorság kellett ahhoz, hogy a város belevágjon egy ilyen nagy költségvetésű komolyzenei fesztiválba, de Kokas Katalin kaposvári hegedűművész, a fesztivál művészeti vezetője meggyőzte arról, hogy sikeres lehet.

A negyedik alkalommal megrendezett Kaposfesten idén is a nemzetközi zenei élet nagyságai lépnek fel. A kedden kezdődött, egyhetes programsorozat 14 koncertjén a Szivárvány Kultúrpalotában színpadra lép többek között Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Alina Ibragimova, Alekszandr Buzlov, Borisz Brovcin, Knut Erik Sundquist, José Gallardo, Nicolas Altsteadt, Feng Ning, Makszim Riszanov és Vásáry Tamás.

José Gallardo argentin zongoraművész a fesztivál visszatérő előadójaként azt hangsúlyozta: itt minden a zenéről szól, a zene ünnepléséről és élvezetéről. Elhangzott, hogy idén is van „fesztiválpárna”, amely a diákigazolvánnyal rendelkező fiataloknak egy jegy árába kerül, és amellyel valamennyi klasszikus zenei koncertre be lehet ülni, akár még a színpadra is.

A napi két komolyzenei koncert mellett a szervezők turisztikai, gasztronómiai és képzőművészeti eseményeket is kapcsoltak a fesztiválhoz. Esténként könnyedebb hangvételű koncertek, a Kassai völgybe és Szennára szervezett túrák, a kaposvári Vaszary Képtárban Szász Endre-emlékkiállítás, a Róma-Villában Rippl-Rónai József festőművész rajzaiból nyíló kiállítás színesíti a programot. A Kaposfest szervezői az idén is mintegy 15 ezer körüli érdeklődőre számítnak. Mint Bolyki György kiemelte, a mostani koncerteket nem csak hangban, de képben is megörökítik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!