Egy fesztivál a hétköznapi hősökért

2014. június 13. 14:25

Június 15-én a Budapest Parkban a hétköznapi hősökért tart fesztivált Hősök tere program, Hello Hősök névvel. Az ingyenes eseményen több ismert előadó mellett fellép a Mary Popkids, az Ivan&The Parazol és több slammer.

2014. június 13. 14:25

Egy nap a hétköznapi hősökért és azért, hogy az emberek figyeljenek egymásra. Magyarországon tízből nyolcan úgy gondolják, nem tenne értük senki, ha az utcán bajba kerülnének. Félelem és közöny jellemzi az embereket az esetek többségében, ha a mindennapokban valaki segítségre szorul. A Hősök Tere kezdeményezés azért jött létre, hogy ezen változtasson. A június 15-i Hello Hősök fesztivállal a kezdeményezés arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy egymásért tenni jó dolog.

A Hősök tere kezdeményezést néhány magánszemély hívta életre, és Philip Zimbardo, a Stanford Egyetem professzorának képzési programjára épül. Zimbardo maga is alapítója a kezdeményezésnek, ami a gátlásokat feloldó hétköznapi hősiességet állítja középpontba. A kezdeményezés célja, hogy minél több ember merjen kiállni és tenni másokért a mindennapokban.

A Hősök Tere kezdeményezésben résztvevő magánszemélyek, cégek, civil szerveztek mind hisznek abban, hogy bárkiből lehet hétköznapi hős, csupán azzal, hogy tesz a körülötte élőkért, amikor tud. Ezt hirdeti a szlogen is: Az vagy, amit teszel! Ehhez nem kell különlegesnek lenni, erre mindenki képes. Csak fel kell ismerni, hogy ami az utcán történik, az ránk is tartozik. Az elmúlt hónapokban több ismert magyar színész, énekes, műsorvezető is csatlakozott nagykövetként a Hősök Tere kezdeményezéshez, többek között Harcsa Veronika énekesnő, Szabó Kimmel Tamás színész, Pásztory Dóra paralimpikon, kommentátor, Szervét Tibor színész, Korsós Judit Lola énekesnő, Jakupcsek Gabriella műsorvezető, Miklósa Erika opera énekesnő, és Pásztor Anna énekesnő.

A Hősök tere program a Hello Hősök fesztiválon azokat ünnepli, akik nyitott szemmel és szívvel járnak a világban, és készek tenni, kiállni másokért a mindennapokban. A június 15-én 16 órakor kezdődő ingyenes fesztiválra várják mindazokat a Budapest Parkban, akik fontosnak és követendőnek tartják a Hősök Tere kezdeményezés értékeit vagy szeretnének többet tudni arról, hogyan gyakorolhatják a mindennapi hősiességet.

A fesztiválon lesznek felszabadító és elgondolkodtató programok, könnyűzenei koncertek, de lehet majd találkozni a Hősök Tere kezdeményezés alapítóival és képviselőivel is. A rendezvényen mások mellett fellép a Mary Popkids, az Ivan & The Parazol, az Anna and the Barbies, Halott Pénz és a Slam Poetry hazai nagyágyúi is, Saiid, Indiana, Színész Bob és Simon. A rendezvényt nem csak a helyszínen, hanem az interneten is lehet majd követni vasárnap az esemény Ustream csatornáján.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2015. július 04. 20:15
"tart fesztivált Hősök tere program, Hello Hősök névvel" "Helló Hősök".. és ugyanezt rovásírással, mert magyarok vagyunk vagy mi a fene.. szerintem ez nekünk belekerül néhány százmillióba - http://fesztival.mandiner.hu/attachment/0024/23834_kishos.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!