Balatoni esőtánc a B my Lake-en

2015. augusztus 20. 14:59

Lement a Mandiner által is többször ajánlott NagyonBalaton B my Lake Fesztivál nulladik napja. A Zamárdiban, a BalatonSound szokásos helyén megrendezett esemény most a következő napoknál még szűkebbre szabott, ugyanakkor nagyon eltalált kínálattal követelte ki az esőben táncolást.

2015. augusztus 20. 14:59
A legmaradandóbb mutatványt a fellépők közül az izlandi GusGus-nak sikerült összehoznia. A szórakoztató színpadi kiállás önmagában nem lenne elég, hogy bebiztosítson egy olyan ingoványos projektet, mint az élő technóra való éneklés. Túl könnyű giccsbe csúszni, rengeteg különböző apróságra kell figyelni, ezernyi helyen válhat rosszá a produkció. A GusGus-nak mégis sikerült mindenből koncepciójában jót húznia, és ez önmagában is élvezetessé tette a koncertet. A show-élményt talán azt testesíti meg legjobban, ha a hetedik kerület bulinegyedét a holdra képzeljük. Űrromkocsmák hangulata.
 
Az Art Department koncertről Nagy Levente, a Mandiner alkalmi technokritikusa a következőképp nyilatkozik: „Ez volt a nulladik nap legenergikusabb produkciója. Ez abban is megnyilvánult, hogy a törtritmusokkal is játszó felvezetés után nagyon bátran váltogatták a stílusokat. Az elgondolkodtató és a bulizós részek jól váltották egymást, a korrekten dallamos minimálból a végére egészen erős elektro lett. Ez a két óra pont annyira volt pörgős, ahogyan ezt egy ilyen fesztiválszettől elvárhatjuk”.
 
A B my Lake egyébként az a fesztivál, amely a legsokszínűbb közönséget képes megszólítani. A tematikus zenei fókusz ellenére a legkülönbözőbb stílusú és életkorú emberek buliznak együtt itt. Az elektronikus zene mára a társadalom legeltérőbb kulturális szegleteiből tud meríteni – persze a maga anyagi és életmódhatárai között. Ebben természetesen közrejátszik az is, hogy ez a fesztivál a gépzenék legkommerszebb és legnépszerűbb válfajaiban éppúgy izgalmasat tud mutatni, mint a kísérletezőbb, ám még befogadható produkciók terén.
 
Külön dicséretes a Red Bull által létesített apró színpad, amely a rendezvény nagyszínpadjától legtávolabbi ponton mutatott színvonalas, jól táncolható produkciókat. Ezek közül egyet emelünk ki, a kétezres évek végi rave-szféra azóta megkomolyodott produkciójának, a Kollektívának frontemberét. TMX a lehető legjobb érzékkel válogatta a ki és rakta össze az értelmesen szórakoztató techno világszerte frissnek mondható darabjait. Az esőtől meg egy szép nyárfa árnyéka védhetett.
 
A fesztivál infrastruktúrájában egyébként hozza azokat a sztenderd megoldásokat, amelyeket a Sziget-birodalomhoz lazán vagy szorosan kapcsolódó rendezvények esetében megszokhattunk az utóbbi években. Ennek persze vannak pluszos és mínuszos velejárói is. A professzionális, de kissé lehúzó Metapay-fizetés éppen ugyanazt az átmeneti hangulatot testesíti meg, mint a számítógéppel beregisztrált, de még kézzel írott fesztiválszámla. Nem látszik nagy javítás, viszont extra bosszankodás sincs.
 
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!