Sorozat készül Kim Stanley Robinson Mars-trilógiájából

2015. december 09. 14:49

Manapság tényleg minden sci-fi a tévéképernyőre megy: most egy főleg reality műsorokkal foglalkozó csatorna, a Spike TV készül sorozatban feldolgozni Kim Stanley Robinson Mars-trilógiáját. A sorozat producerei a Trónok harcán, a Babylon 5-ön és a Sense8-en dolgoztak korábban.

2015. december 09. 14:49

Sorozat készül a méltán híres, hazai olvasók számára is jól ismert Kim Stanley Robinson Mars-trilógiájából – írja az io9, akik azon lepődtek meg leginkább, hogy a sorozatot a Spike TV, egy főleg reality műsorokat gyártó csatorna vállalta be, nem is akárhogy: már most, a pilot elkészítése előtt teljesen beálltak a sorozat mögé. A producerként J. Michael Straczynski (Babylon 5, Sense8) és Vince Gerardis (Trónok harca) vesz részt a munkában.

Kim Stanley Robinson összesen több ezer oldalas Mars-trilógiájában az emberiség útra kel, hogy terraformálja a vörös bolygót, de – ahogy a magyar fülszöveg fogalmaz – „a lelkes, idealista tudósok között azonban ott vannak a multinacionális óriáscégek ügynökei is”. Magyarul csak az első kötet, a Vörös mars jelent meg 2001-ben az N&N kiadónál. Robinson friss könyveit, a 2312-őt és az Aurórát az Agave Könyvek adta ki itthon.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!