A Barsk: The Elephant’s Graveyard lett a legjobb „furry” regény

2016. október 01. 14:55

Talán nem is meglepő, hogy már az antropomorf állatokat felvonultató, avagy furry-regényeknek külön díja van. A 2011 óta osztott Cóyotl-díjat idén egy Nebula-díjra is jelölt sci-fi alkotás, a Barsk: The Elephant’s Graveyard kapta, amelyet Lawrence M. Schoen írt, és amelynek a főszereplői elefántok. A legtöbb jelölést a kifejezetten ezzel a műfajjal foglalkozó FurPlanet Productions kiadó szedte össze.

2016. október 01. 14:55

Még augusztusban kiosztották a legjobb antropomorf állatokat felvonultató irodalmi műnek járó Cóyotl-díjat. A köznapi nevén furrynek nevezett műfaj alkotásait értékelő díjat idén Lawrence M. Schoen műve, a Barsk: The Elephant’s Graveyard kapta, amit egyébként a Nebula-díjra is jelöltek.

A Barsk története szerint a jövőben járunk, amikor már kihalt az emberiség, és az általuk létrehozott okos állatfajok uralják a galaxist. Köztük vannak a Fantok, akik intelligens elefántok, akiket kiközösített és az esős Barsk bolygóra száműzött a többi faj. Itt aztán gyógyszergyártásba fognak, amelyeket minden más faj használni kezd. Az egyik ilyen gyógyszernek az a mellékhatása, hogy használója tud beszélni nemrég elhunyt rokonaival. A többi faj azonban meg akarja törni a Fantok hegemóniáját a gyógyszerkereskedelem fölött.

A legjobb kisregény Ryan Campbell Koa of the Drowned Kingdom című alkotása lett, míg a legjobb novella a The Analogue Cat Alice „Huskyteer” Drydentől. A legjobb antológia az Inhuman Acts lett, amit Ocean Tigrox szerkesztett. Összességében elég nagyot aratott a furry-dolgok kiadásával foglalkozó FurPlanet, bár ez talán nem meglepő.

Itt van a többi jelölt listája:

Regény
Forest Gods by Ryan Campbell (Sofawolf Press, September 2015)
The Long Road Home by Rukis (FurPlanet Productions, July 2015)
Rat’s Reputation by Michael H. Payne (Sofawolf Press,
Windfall by Tempe O’Kun (FurPlanet Productions, July 2015)
Kisregény
Losing My Religion by Kyell Gold (FurPlanet Productions, September 2015)
Novella
Bullet Tooth Claw by Marshall L. Moseley
Muskrat Blues by Ianus J. Wolf
Antológia
The Furry Future, Fred Patten (szerk.) (FurPlanet Productions, January 2015)
ROAR Volume 6, Mary E. Low (szerk.) (Bad Dog Books, July 2015)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!