Távozik a Pesti Magyar Színház igazgatója

2023. október 07. 18:06

Az indoklás szerint Zalán János elvállalt egy megtisztelő felkérést a kultúra területén belül, melyről hamarosan részletes tájékoztatást ad.

2023. október 07. 18:06
null

A Pesti Magyar Színház pénteken a rendkívüli társulati ülésük után tett közzé egy posztot Facebookon, amelyből kiderült, hogy lemondott a színház igazgatója. Az indoklás szerint Zalán János elvállalt egy megtisztelő felkérést a kultúra területén belül.

Zalán János úgy fogalmaz, a Pesti Magyar Színház vezetőjeként eltöltött idő alatt nem először találták meg új ajánlattal, ám idáig mindig a színház mellett döntött.

A Pesti Magyar Színházban betöltött pozícióm és az új felkérésem között ugyanakkor összeférhetetlenség merült fel. 

2024. február 1-jével már az új feladatra koncentrálok, melyről hamarosan részletes tájékoztatást adok

– fogalmaz.

Zalán János, PhD, DLA (Salgótarján, 1966. március 28.) egyetemi docens, Balázs Béla-díjas producer, színigazgató. Több, filmművészettel kapcsolatos cég ügyvezető igazgatója, tulajdonosa, közreműködője, média és kommunikáció témaköri egyetemi megbízott előadó. 2013 és 2015 decembere között Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészeti Kollégiumának vezetője. 2015–2024 között a Pesti Magyar Színház igazgatója. 2018. augusztus 30-ától az újjáalakult Színházművészeti Bizottság elnöke. 2020. október 1-től 2022-ig a Színház- és Filmművészeti Egyetem megbízott oktatási rektorhelyettese.

Kapcsolódó: 

Ezt is ajánljuk a témában

A hallgatók diplomáját veszélyeztette az előző vezetés – Zalán János SZFE-rektorhelyettes a Mandinernek

„Ha 127 felsőoktatási intézmény közül az SZFE a 117. helyen áll, a művészeti egyetemek között pedig az utolsón, az engem nem tölt el megelégedéssel” – mondja Zalán János, az SZFE megbízott oktatási rektorhelyettese. A Pesti Magyar Színház igazgatója az átpolitizált indulatok és ideológiai pengeváltások mögött megbúvó, súlyos szakmai hibákról és felelőtlen intézményi vezetésről beszél. Interjúnk.

Nyitókép: Ficsor Márton

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovsa
2023. október 07. 20:50
Tudom, off topic, de valahol ez is a kultúrához tartozik. "Hisztérikusan üvöltözik a TV2 testére milliókat költő sztárja - videó" Egy cím az Origón. Kérdésem. Tényleg a TV2 testére költött milliókat a sztár? Vagy esetleg a TV2 sztárja a saját testére költötte azokat a milliókat? Egy (két) pici "," (azaz vessző) mennyire tud hiányozni néha. https://www.origo.hu/teve/20231007-teljesen-kiborult-a-tv2-testere-milliokat-kolto-sztarja-video-tv.html
Lakat1983
2023. október 07. 19:06
Nagyon helyes. Kártékon egy figura volt. Ez szűrte össze a levet a féreglibsi Csáky Judittal. Ez silányította le a PestMagyart, ő rúgta ki Eperjest. Reméljük, nem felfelé bukik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!