7,5 kilométer új kerékpárút épül Tamásiban

2012. június 02. 14:57

A mostani, 400 millió forintos beruházással együtt, összesen már több mint 20 kilométeres kerékpárút-hálózat lesz a Tolna megyei kisvárosban és környékén.

2012. június 02. 14:57

Több mint húsz kilométerre nő a kerékpárút-hálózat hossza a Tamásiban és környékén egy újabb, 400 millió forintos beruházás keretében elkészülő, 7,5 kilométeres szakasz megépülésével. Az útépítéshez a Tolna megyei város önkormányzata a dél-dunántúli, illetve a Közlekedés Operatív Program forrásaiból nyert el 90, illetve 100 százalékos támogatást - mondta el Szántó Zoltán, a projektet lebonyolító Tamási Innovációs Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Szántó közlése szerint a 2013-ban befejeződő beruházás keretében a már meglévő kerékpárutakat kötik össze, így összesen 21,5 kilométeres hálózat jön létre a városban és környékén. Az új útszakaszok a 2009-ben átadott Tamási-Pári és a Regöly-Tamási bicikliút között épülnek meg, illetve két városrészt, Miklósvárt és a volt szovjet laktanya területén épült lakótelepet is összekapcsolják a meglévő útvonalakkal. A balesetmentes közlekedést szolgáló hálózaton Tamásiból kerékpárral is megközelíthetővé válik a Regöly mellett fekvő, gazdag madárvilágáról ismert Pacsmagi Tavak Természetvédelmi Terület.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!